Vészhelyzetet jelentett Ferihegyen egy Cessna P210N kisrepülőgép. Az AIRportal.hu információi szerint a PH-JFH lajstromjelű kisgépnek a futóművekkel akadt gondja, ezért jelentett vészhelyzetet.

Fotó: Erwin van Hassel – Airliners.net

A repülőgép személyzete 3/4 5 körül egy alacsony-áthúzást végzett el Ferihegy felett, amelynek során a földi személyzet megállapította, hogy a Cessna futóművei nyitva vannak. Ezt követően a repülőgép pilótája leszállási engedélyt kért a 13L futópályára, ahol délután 5 óra után 3 perccel rendben le is szálltak.

A légiforgalmi irányítás a repülőtéri tűzoltókat riasztotta, akik a futópályánál várták a repülőgépet. A légiforgalmi irányítás a tűzoltók kérése alapján arra utasította a kisrepülőgép személyzetét, hogy a leszállást követően a futópályán álljanak meg és a gép motorját ott állítsák le. A repülőgép a gyors átvizsgálást követően 17:08-kor rendben elhagyta a futópályát és átgurult az egyes terminálra, a kijelölt állóhelyére.

A vészhelyzet időpontjában érkező gépeket, a Jet2 manchesteri és az easyJet genfi járatait várakozásra utasították. Az esemény időpontjában az érkező és induló forgalom a másik, 13R futópályát használta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!