Váradi József vezérigazgató novemberi megjegyzése után a Wizz Air most egy videóban is támadja a hagyományos légitársaságokat az üzleti osztály üzemeltetése miatt, és a szolgáltatás betiltására is utaltak. Az ok: környezetvédelem.

A magyar kötődésű ultrafapados légitársaság vezetője még novemberben nyilatkozott a Bloomberg TV-nek, ebben azzal támadta a hagyományos légitársaságokat, hogy business osztályt üzemeltetnek: mint mondta, az iparág bűne, hogy üzleti osztályon utaztat.

A megjegyzés, úgy tűnik, nem egy egyszerű kiszólás volt Váradi Józseftől. A Wizz Air csütörtökön egy videót tett közzé a Twitteren, amely szintén ezzel a témával foglalkozik.

Már a nyitás is erős, mivel magában a tweetben a Lufthansát, a British Airways-t és az Austrian Airlines-t, a Facebook posztjukban pedig az Air France-ot és a LOT-ot is megszólították, valamint a “ban business class” hashtaget használták, amely arra utal, hogy az üzleti osztály betiltását szeretnék.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ban business class!

Every day thousands of empty business class seats fill our skies. Time to stop the greenwashing and rethink the way legacy airlines operate and the footprint these empty seats leave behind. We call on our fellow airlines to commit to a total ban on business class travel for any flight less than five hours. Let's talk. #banbusiness #banbusinessclass

Közzétette: Wizz Air – 2019. december 5., csütörtök

A videóban a Wizz Air azzal különbözteti meg magát és utasait a többiektől, hogy a business class utasokkal ellentétben ők nem okoznak jelentős károkat a környezetnek. Nem utaznak a repülőtérre nagy limuzinokban, ezzel növelve a dugót, több garnitúra ruha helyezett csak a legszükségesebb dolgokat viszik magukkal, és azért választják a Wizz Airt, mert tudják, hogy 5 óra alatti repülésekre ez a legjobb megoldás.

Az utasok a videó szerint azért választják a hagyományos légitársaságokat, mert azt hiszik, hogy ez fontos és számít. A fapados úgy véli, ügyfelei a lehető legtöbb élményt hozzák ki a pénzükből, szemben a business class utasokkal, akik mellett mindeközben szabadon marad egy szék, hiszen ez pazarlás.

Összességében a videó szerint egy Wizz Air-utas fele akkora szén-dioxid-kibocsátást generál, mint egy business osztályú utas.

A videót azzal zárják, hogy lejárt a business class ideje, ahogy az “old school utazások” ideje is, a jövő pedig a Wizz-utasoké.

Később a Wizz Air közleményében azt írta, iparági problémáról van szó, ami iparági megoldást kíván. A légiközlekedés szereplőinek agresszívabban kell képviselniük ezt az ambíciót, ha valódi változást akarnak elérni.

Szerkesztőségi kommentár

 

Váradi József légitársasága korábban is felhozott már környezetvédelmi szempontokat a légitársasága üzemelésével kapcsolatban. Az utóbbi időben a Ryanairrel egymást felváltva hívják magukat “Európa legzöldebb légitársaságának”. Az üzleti osztály és a hagyományos légitársaságok utasainak támadása talán a flightshame (repülési szégyen) mozgalomhoz köthető, de környezetvédelmi érvekkel nemcsak a Wizz Airt, hanem az összes fapados légitársaságot támadni lehet.

 

Az ultradiszkontok ugyanis alacsony áraikkal stimulálják a piacot, az elmúlt évek jelentős forgalomnövekedése Európában nagyobb részben ennek köszönhető. De a fapadosok sokszor teljesen felesleges utazásokat generálnak: sokan csak azért repülnek, mert olcsó. Erre ugyanúgy van igény, mint az üzleti osztályú ülésekre.

 

A zöld forradalmat pedig nem egyedül a légitársaságok fogják elhozni, hanem a technológia fejlődése, annak implementálása és a légitársasági zöld kezdeményezések együtt.