A Jet Airways hitelezői már arra készülnek, hogy repülőgépeket foglaljanak le, mivel a társaság jelentős késedelembe esett a hitelek törlesztésében.

A Reuters hírügynökség forrásai szerint azok után jutottak a hitelezők erre az álláspontra, hogy a tárgyalásokon nem sikerült megállapodni a légitársasággal a fennálló kölcsönök törlesztésének üzemezéséről.

Az indiai állami bank, a Jet Airways fő hitelezője nem kapott elég biztosítékot arra, hogy az ország legnagyobb hálózatos légitársasága mindent megtenne a tartozásai, munkavállalói és beszállítói kifizetéséért.

“A Jet Airways hónapok óta elmulasztja kötelességeit. Senki nem akar részese lenni egy olyan helyzetnek, amikor a dolgok rosszabbra fordulnak, és esetleg még nehezebbé válna a gépeket elvenni” – fogalmazott a hírügynökségnek a neve elhallgatását kérő egyik informátor.

Forrás: Boeing

A Jet Airways tavaly novemberben jelentette be, hogy a régebbi 737-esektől és néhány 777-esetől is megválik az újjászervezése részeként. Mindezt a költségcsökkentéssel indokolták, mivel a társaság nyár óta a csőd szélén táncol.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Annak ellenére, hogy a nagy forgalmi fellendülésben lévő India piacának hatodát birtokolja, a magas kerozinárak és az alacsony haszonkulcs anyagilag nagyon nehéz helyzetbe hozta a céget. Szeptember végéig 1,1 milliárd dollár nettó adósságot halmozott fel, és fizetést sem mindig tudnak adni.

A Jet Airways év végén közölte, hogy december 31-ig pótolja minden fizetési elmaradását, de az ügyet jól ismerő források szerint legjobb akaratuk ellenére ezt mégsem sikerült elérni.