Világító festéket tesztel az Airbus, amellyel éjszaka is tökéletesen látszódna a légitársaságok neve, illetve logója.

A hírt nem is maga az európai repülőgépgyártó, hanem a termék forgalmazója és fejlesztője, a LumiLor jelentette be honlapján.

A technológia lényege, hogy elektromosság felhasználásával érik el, hogy a festés foszforeszkáljon, így nem kell napfény a jelenség előidézéséhez.

Ennek természetesen a marketingben látják majd nagy hasznát, mivel így az éjszakai leszálló gépekről is meg lehet majd állapítani, hogy melyik légitársasághoz tartoznak, és elég látványos is tud lenni egy foszforeszkáló gép. Nem mellesleg a spotterek is örülhetnek.

A világ első elektromosságra foszforeszkáló festéke egyelőre egy színben tud pompázni, a türkiz színe pedig ködben, párás levegőben, tiszta időben messziről is jól látható. Fényereje a felirat nagyságától és látószögtől függetlenül minden ponton ugyanakkora. “Működése” pedig egy gombbal be-, illetve kikapcsolható. Nem csoda, hogy az Airbus is fantáziát látott a projektben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus


A repülőgépek üzemeltetői számára szintén a márkaépítésben lehet fontos szerepe a technológiának, ma ugyanis csak a függőleges vezérsíkokat világítják csak meg, amely viszont csak közelről látható jól.

Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy az Airbus mikor vezeti be a technológiát és mikor kezdi el azt kínálni ügyfeleinek.

Világító festéket tesztel az Airbus

Forrás: LumiLor

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!