Villámcsapás érte a Wizz Air Budapestről az olaszországi Bariba tartó W62361-es számú járatát teljesítő Airbus A321-es repülőgépet 2017. január 18-án.

A járatot a légitársaság legújabb repülőgépe, a HA-LXK lajstromjelű Airbus A321-231-es teljesítette.

Információink szerint a villámcsapás a leszállást megelőző süllyedéskor érte a repülőgépet.

A repülőgép útvonala a leszállást megelőzően a flightradar24.com virtuális radarképén. | © AIRportal.hu

A repülőgép útvonala a leszállást megelőzően a flightradar24.com virtuális radarképén.

Egy, a gépen tartózkodó utas arról számolt be, hogy az utastérben füst keletkezett, az utasok egy része pánikba esett és a repülőgép egyik hajtóművét is le kellett állítani, bár utóbbit a légitársaság az AIRportal.hu kérdésére nem erősítette meg.

A repülőgép az eseményt követően leszállt Bariban, de a visszautat nem tudta teljesíteni. A Bariból Budapestre tartó utasokért a légitársaság egy cseregépet küldött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A “mentesítő járatot” teljesítő HA-LYV lajstromjelű Airbus A320-as repülőgép mintegy három és fél órás késéssel, 14:10 helyett 17:38-kor érkezett vissza Budapestre.

A HA-LXK lajstromjelű Airbus A321-es repülőgép átvizsgálását követően, szerdán este utasok nélkül repült vissza a budapesti bázisra.

A légitársaság az esettel kapcsolatban az alábbi közleményt juttata el az AIRportal.hu-nak:

2017. január 18-án a Wizz Air W6 2361 számú, Budapestről Bariba tartó járatát Bari repülőterére érkezés előtt villámcsapás érte. A repülőgép rendben leszállt, az ezt követő kötelező átvizsgálás nem talált jelentősebb károkat. Az eset következtében a Wizz Air W6 2362 számú, Bariból Budapestre tartó járata is késéssel indult. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air egy másik repülőgépet állított szolgálatba. Az érintett utasok elnézését kérjük, azonban utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.