Villámcsapás érte a Wizz Air Barcelonából Budapestre tartó járatát hétfőn délelőtt.

A légitársaság W6 2376 számú, Barcelona – Budapest járata hétfőn délelőtt háromnegyed tíz körül szállt fel a katalán főváros repülőteréről.

A járatot teljesítő HA-LXT lajstromjelű Airbus A321-es repülőgépet egy utas beszámolója szerint nem sokkal a felszállás után, az emelkedés közben villámcsapás érte.

A repülőgép a virtuális radarok adatai szerint a repülőtértől délre a tenger felett várakozott, majd a járat személyzete a visszatérés mellett döntött Barcelonába.

Az A321-es 10 óra 23 perckor, körülbelül 40 perccel a felszállást követően biztonságosan leszállt Barcelonában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az érintett utas lapunkhoz eljuttatott beszámolója szerint „a pilóta jelezte hogy villámcsapás érte a gépet majd néhány kör megtétele után visszatért Barcelonába, ahol az utasok továbbra is egy szállodában várják a további információkat, hogy mikor érkezik új gép értük. A legfrissebb információ szerint 23.30 kor.”

A Wizz Air az alábbi állásfoglalást juttatta el az eseménnyel kapcsolatban az AIRportal kérdésére:
A Wizz Air W6 2376 számú Barcelona- Budapest járata villámcsapás miatt visszatért a kiindulási repülőtérre. A repülőgép rendben leszállt, majd műszaki ellenőrzést végeztek el rajta. A járat várhatóan magyar idő szerint 23:30-kor indul Budapestre. A vonatkozó jogszabályoknak és a Wizz Air szabályzatának megfelelően az utasoknak étkezési vouchereket biztosítunk. A Wizz Air minden érintett utastól elnézést kér a kellemetlenségért, de utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”