Több mint másfél év után az Austrian Airlines nem teljesít több cargo-járatot utasszállító géppel, az erre használt Boeing 777-esekbe újra beszerelték az üléseket.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint 15 hónap után állítják le az úgynevezett „Preighter” (a passenger és freighter szavak összevonásával alkotott szójáték – a szerk.) járatokat, miután a szélestörzsű gépeket újra utasforgalomban szeretnék használni.

Az Austrian Airlines 159 járaton 4500 tonna árut szállított Ázsia és Ausztria, Németország, valamint Olaszország között: 200 millió maszk, 30 millió koronavírus-teszt és több mint 15 millió orvosi kesztyű érkezett Európába a gépek fedélzetén.

Fotó: AIRportal.hu

Az OE-LPA és OE-LPC lajstromú Boeing 777-esek szállító kapacitását 35 százalékkal 220 köbméterre növelték. Emellett 767-eseket is bevontak ebbe a feladatba.

Francesco Sciortino, a légitársaság üzemeltetési vezetője szerint rugalmasan tudták kezelni az áruszállításra mutatkozó hatalmas igényt. Júliustól azonban a két triplahetes újra eredeti feladatát látja el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég karbantartó bázisán visszaszerelték az üléseket, és a tervek szerint egyebek közt Észak-Amerikába közlekednek majd.

A gépek kétszeri átalakítása összesen kétezer munkaórát vett igénybe.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államokból érkezők előtt több ország is megnyitotta határait. Az USA nagykövetségének tájékoztatása szerint Ausztriába június 24-től léphetnek be a mindkét oltással rendelkezők, illetve negatív teszteredménnyel vagy a betegségen való átesést igazoló dokumentummal.