Az eredetileg november 26, 27 és 30-ára meghirdetett sztrájkot lefújta a Lufthansa légiutaskísérőinek szakszervezete (UFO). A Lufthansa járatai menetrend szerint fognak közlekedni csütörtökön, pénteken és hétfőn is.

A Lufthansa repülőgépei a frankfurti repülőtéren. (Fotó: Frankfurt Airport) | © AIRportal.hu

A Lufthansa repülőgépei a frankfurti repülőtéren.
(Fotó: Frankfurt Airport)

A munkavállalókat képviselő szakszervezet (Ufo) szerdai közleménye szerint a munkaadó álláspontja “jelentősen” módosult, és sikerült kidolgozni egy eljárást a konfliktus feloldására.

A szakszervezet és a munkaadó vitája a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik. A Lufthansa légiutas-kísérői legutóbb két hete sztrájkoltak a munkaadó tervezett szigorításai miatt. Az egyhetes sztrájk több mint félmillió utast érintett, és összesen 4700 járatot törölt a légitársaság. A munkavállalók akkor jelezték: újra készek sztrájkolni, ha nem haladnak a tárgyalások.

A Lufthansa működését sorozatos munkaügyi viták terhelik. A légiutas-kísérők legutóbb 2012-ben sztrájkoltak, a pilóták 2014 áprilisa óta már 13 alkalommal szüntették be a munkát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az előző sztrájk több, mint félmillió utast érintett

A német Lufthansa történetének leghosszabb, november első felében befejeződött sztrájkja több mint félmillió utast érintett.

A légitársaság adatai szerint 550 ezer utas kényszerült az útját módosítani, mivel a légitársaság a sztrájk alatt összesen 4700 járatot törölt a légiutas-kísérők sztrájkja miatt.

Az Ufo (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet azért kezdeményezett munkabeszüntetést, mert nem tudtak megegyezni a Lufthansával a nyugdíjazás feltételeiről.

A sztrájk először csak a frankfurti és düsseldorfi, később a müncheni bázist is érintette, a légitársaság összes Frankfurt-Budapest járatát törölték, de a müncheni gépek nagyobb része sem indult el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!