Több mint egy hónapja egy sokat sejtető visszaszámláló jelent meg a magát új magyar légitársaságnak ígérő sri lankai kötődésű Ronan Air oldalán. A számlálónak augusztus 1-jén, azaz ma kellett volna elérnie a nullát, azonban két napja újraindult a visszaszámlálás, most 10 nap múlva, egész pontosan 2017. augusztus 11-én délben fog történni valami. 2017 legnagyobb médiahackje készül, vagy tényleg lesz egy új légitársaság?

A Ronan Air visszaszámlálója még 10 napot kér.

Furcsa mód a magyar mainstream média egy része is foglalkozott az elmúlt hetekben a témával, amely minden látszat ellenére semmivel sem több, nem komolyabb, mint annak idején az elhíresült Sólyom-story volt. Sőt.

Legutóbb június elején, a HVG cikke nyomán adtunk hírt Rohan Nanayakkara a srí lankai tiszteletbeli magyar konzul kezdeményezéséről.

Azóta annyit sikerült megtudnunk az NKH-t bekebelező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályától, hogy “A légitársaság AOC előzetes tájékoztató munkaanyagot adott be a hatósághoz, amelyben két ATR-72/500 légijármű üzembentartására tett szándéknyilatkozatot. A dokumentumban foglaltak nem egyenértékűek a hivatalos AOC (légijármű üzembentartási) engedély kérelem tartalmával. A munkaanyag felülvizsgálata folyamatban van, ha azt a hatóság elfogadhatónak találja, a légitársaság benyújthatja majd az AOC megszerzésére vonatkozó engedélykérelmét.”

A Sólyom Airways története óta pedig azt már mindenki tudja, hogy az AOC megszerzése Magyarországon igen szigorú hazai és EU-s jogszabályi követelményekhez kötött, valamint az AOC nem elég a kereskedelmi üzemelés elindításához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Newsfirst Sri Lanka Youtube csatornáján megjelent Rohan Nanayakkara-val készült interjúból túl sok konkrétum nem derül ki, de a következtetéseket mindenki levonhatja magának.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!