Megnyitotta közvetlen Tokió – Bécs járatát a japán egyik legjobb légitársaságának számító, Skytrax ötcsillagos minősítéssel rendelkező All Nippon Airways.

Felszállás után az ANA Dreamlinere (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A légitársaság első Tokió-Haneda – Bécs járatát a Star Wars – R2D2 festésű Boeing 787-9 Dreamlinerével teljesítette az osztrák fővárosba.

A cég járatai mostantól egész évben, minden nap közlekednek Bécsbe, ahová reggel hat órakor érkeznek meg, majd menetrend szerint 11:55-kor indulnak vissza Tokióba.

A gépek fedélzetén 215 utas foglalhat helyet a 48 ággyá alakítható üzleti osztályú, a 21 alvó fotellé alakítható prémium economy, vagy a 146 sztenderd turista osztályú szék valamelyikében.

A bécsi repülőtér 3-as terminálján rendezett ünnepségen Akira Nakamura, az ANA senior alelnöke elmondta, a menetrendet igyekeztek úgy kialakítani mindkét irányban, hogy az üzleti utasok és turisták számára egyaránt vonzó legyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezt szolgálja a kora reggeli érkezés, amely az osztrák fővárosban és Tokióban egyaránt megvalósul, ennek révén a leszállás után még az egész nap az utasok rendelkezésére áll. Tokió Haneda repterén rendelkezésre állnak az átszállási lehetőségek az ANA egyedülállóan kiterjedt belföldi hálózatára, a jártokkal negyvenöt japán városba juthatnak el az utasok.

Az ANA tizenhat év után tért vissza Bécsbe, pontosan százötven évvel azután, hogy Ausztria és Japán aláírta az első nemzetközi kereskedelmi megállapodását.

Japán és a Távol-Kelet az egyik legfontosabb úti céllá nőtte ki magát az elmúlt években a közép- és kelet-európai régióból induló utasok körében, csak 2018-ban 33%-kal többen látogattak el a térségbe, mint egy évvel korábban. A kilencmilliós lakosságú Tokiót pedig Japán mellett a régió fővárosának, legfontosabb központjának is tartják.

A város agglomerációval együtt a lakosság már negyvenmillió főre rúg, ezzel világviszonylatban is a legnagyobbak között van, lakosai száma mellett gazdasági szerepe, teljesítménye is jelentős.

Galéria az All Nippon Airways Tokió Haneda – Bécs járatának megnyitójáról

Az új, közvetlen járat megnyitását az is indokolttá tette, hogy az európai turistaforgalom mellett egyre több japán turista látogat Bécsbe és Ausztriába is, a fővárost pedig a vizuális művészetek és a zene közép-európai fővárosaként aposztrofálják.

A járat emellett jól kiegészíti az ANA meglévő nyolc nyugat-európai útvonalát is, a Star Alliance szövetség tagjaival és a Lufthansa-csoporttal ápolt szoros együttműködésnek köszönhetően pedig akár a német holding légitársaságainál is vásárolhatók jegyek a cég járataira.

Az All Nippon Airways prémium színvonalú szolgáltatást nyújt minden járata fedélzetén, 2013 óta minden évben a legmagasabb, ötcsillagos minősítést szerezte meg a Skytrax értékelésében. Az elmúlt tíz évben a legtöbb alkalommal, háromszor hozták el „Az év légitársasága” elismerést az Air Transport World légiközlekedési szaklap gálájáról.

Az ANA Japán legnagyobb légitársaságaként 233 repülőgépes flottát üzemeltet, a világon ők rendelkeznek a legnagyobb Boeing 787-es flottával, valamint a típus indító légitársasága is a japán cég volt 2011-ben.

Az ANA Group, amely az All Nippon Airways mellett a Vanilla Air-t és a Peach Aviation-t foglalja magában harminckilencezer ember foglalkoztat, tavaly 80 nemzetközi és 118 belföldi útvonalán 53,8 millió utast szállított.