A tenerifei felszállást követően mintegy másfél órát várakozott a Wizz Air Budapestre induló repülőgépe Tenerife és Gran Canaria szigete között, majd az A320-as visszatért Tenerifére.

A low-cost légitársaság W6 2494-es számú járatát teljesítő Airbus A320-as a Tenerife South Airportról helyi idő szerint 19:24-kor végrehajtott felszállást követően mintegy másfél óráig várakozott 8000 láb (2438 méter) magasságon Tenerife és Gran Canaria szigete között.

A járatot teljesítő HA-LYT lajstromjelű Airbus A320-232 típusú repülőgép a felszállást követően 1 óra 45 perccel, helyi idő szerint 21 óra után nem sokkal rendben leszállt a tenerifei repülőtéren, majd a számára kijelölt állóhelyre gurult.

A járat eleve másfél órás késéssel szállt fel, mert a csomagtér ajtót nem tudták a földi kiszolgálók megfelelően bezárni. A csomagtérajtó bezárása végül sikerült, melyet követően a repülőgép felszállt. A felszállás után azonban a pilóták a csomagtérajtó nem megfelelő állapotát jelző figyelmeztetést kaptak a repülőgép számítógépétől, így megszakították az emelkedést, majd a felesleges üzemanyag elfogyasztását követően visszatértek Tenerifére – a repülőgép egyik utasától származó információ szerint.

Az AIRportal.hu kérdésére a légitársaság az alábbi hivatalos közleményt juttatta el lapunk részére:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“Március 16-án a Wizz Air W6 2494 számú, Tenerife-Budapest járata röviddel felszállás után a műszerek jelzése alapján elővigyázatosságból visszatért Tenerifére. A repülőgép rendben leszállt, és elvégezték a szükséges műszaki ellenőrzéseket. A személyzet szolgálati idejének korlátozása miatt a járat indulását másnapra halasztották, várhatóan közép-európai idő szerint 14:30-kor indul vissza Budapestre. Az utasokat a vonatkozó szabályozások szerint kezelték. A Wizz Air elnézést kér minden érintettől az okozott kényelmetlenségért, de utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”

Frissítés: A repülőgép az utasokkal szombaton este, helyi idő szerint 18:55-kor (magyar idő szerint 19:55) szállt fel ismét Budapest felé, várhatóan éjfél körül száll majd le Ferihegyen.

A járat útvonala a flightradar24.com radarképén.