Ismét megnyitottak a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok és lakhellyel rendelkezők érvényes vízummal, valamint három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

Az erről június 18-án meghozott kormányhatározatról szerdán jelent meg tájékoztatás Oroszország magyarországi hivatalos kapcsolattartó központja és a moszkvai magyar nagykövetség honlapján.

Orosz részről a teljes körű vízumkiadást megújították, vagyis turistavízum is igényelhető.

Fotó: AIRportal.hu

A vonatkozó orosz kormányrendelet alapján a belépés akkor engedélyezett a magyar állampolgárságú és a Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező utasok számra, ha közvetlen légi úton érkeztek. A PCR-teszt negatív eredményéről orosz vagy angol nyelvű igazolás szükséges.

Budapestről az Aeroflot hetente négy közvetlen járatot üzemeltet a moszkvai Seremetyjevo repülőtérre (hétfő, csütörtök, szombat, vasárnap), a Wizz Air pedig július 8-tól hetente kétszer repül Vnukovóra a magyar fővárosból (csütörtök, vasárnap) a foglalási rendszerek adatai szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban az orosz hatóságok csak azoknak az utasoknak a belépést engedélyezték, akik beruházási, gazdasági, üzleti vagy rokonlátogatási céllal érkeztek az országba. Az orosz kormányrendelet kiterjed Ausztria, Horvátország, Luxemburg, Libanon és Mauritius állampolgáraira is.