Washington-Dulles Nemzetközi Repülőtérre indít közvetlen járatot Varsóból a LOT Polish Airlines, a lengyel nemzeti légitársaság Boeing 787 Dreamlinerei hetente háromszor közlekednek majd az útvonalon.

A Business Insider a légitársaságtól kapott közleményre – amelyet később az AIRportal.hu-hoz eljuttatott a LOT – hivatkozva azt írta, az első járat június 2-án száll fel. A járatok kedden, pénteken és vasárnap közlekednek, az LO39-es 16.50-kor száll fel a Chopin-repülőtérről és helyi idő szerint 20.30-kor landol Washingtonban. Onnan 22.25-kor indul vissza a LOT gépe az LO40-es járattal, és másnap 13.25-kor érkezik meg a lengyel főváros repülőterére.

A hétezer kilométeres utat menetrend szerint odafelé 9 óra 40 perc, visszafelé 9 óra alatt teszik meg a LOT 787-esei.

Magyarországgal ellentétben Lengyelország csak idén novemberben tudott csak csatlakozni az Egyesült Államok vízummentességi programjához, azóta viszont ez már a második új amerikai útvonal, amelyet a LOT megnyit. Korábban a San Franciscó-i járatot jelentették be, amely augusztus 5-től válik elérhetővé.

A LOT második, SP-LSB lajstromú Boeing 787-9-ese Varsóban. (Fotó: LOT Polish Airlines)

A lap repülőtérről származó információi szerint a legnagyobb, a LOT által közvetlen járattal ki nem szolgált forgalom Varsóból az Egyesült Államokba Atlanta, Boston, Dallas, Detroit, Las Vegas, Orlando, San Francisco, Seattle, Tampa és Washington városai felé van. Megjegyzendő, hogy a sorrend nem utasforgalom alapján állt össze, az adatok titkosak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanakkor némi gondolatébresztőként szolgálhat ez a lista arról, hogy az új, csak ESTA-regisztrációt igénylő, lazább beutazási feltételek mellett milyen új járatokat jelenthet be a lengyel légitársaság a közeljövőben. Ezt Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója sem cáfolta.

A vezérigazgató a közlemény szerint azt mondta, a LOT stratégiájának szerves része az Egyesült Államokkal való minél szorosabb összeköttetés, ezért újabb járatok bejelentése várható.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Megjegyezte, hogy a Varsó és Washington közti összeköttetés alapvetően az évről-évre növekvő kereslet miatt jött létre, turisták és üzleti utasok is egyre többen utaznak a két főváros között. Ezzel az egész kelet-közép-európai régió Washingtonnal való összeköttetése is sokkal kényelmesebb lett – tette hozzá.