Azonnali hatállyal Ujhelyi Józsefet nevezi ki járatüzemeltetési vezetőnek a Wizz Air. A szakember egyúttal a cég vezetőségi csapatának tagjává is válik. Új pozíciójában Ujhelyi Diederik Pen üzemeltetési igazgatónak jelent, a június elején az egyik konkurens légitársasághoz távozó korábbi járatüzemeltetési vezetőt, David Morgan kapitányt váltja. – közölte lapunkkal a diszkont légitársaság.

Ujhelyi 2004-ben csatlakozott a Wizz Airhez a beszerzésért és kereskedelmi partnerekért felelős vezetőként. Az elmúlt 12 évben különböző kereskedelmi részlegek vezetője volt a cégben,

2012 óta legutóbbi pozíciójában a repülőtéri kapcsolatokért felelős vezetőként dolgozott.

A 49 éves Ujhelyi jelentős kereskedelmi és menedzsment karriert járt be a WIZZ előtt is a Malévnál és a Procter & Gamble-nél. A szakember közlekedésmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „József a kezdetektől fogva légitársaságunkkal volt, és az évek során mélyreható tapasztalatot és tudást szerzett az iparágban. Menedzsment tapasztalata és az üzlet alapos ismerete segíti abban, hogy hatékonyan vezesse a járatüzemeltetés fontos részlegeit, mint például a repülési és fedélzeti üzemeltetés, üzemeltetéstervezés és az üzemeltetésirányítás. Ismét tökéletes példáját láthatjuk a WIZZ sikerformulájának, melyben az okos és kemény munka, az elkötelezettség és kitartás felsővezetői előrelépést eredményez.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Több poszton is vezetőcsere volt a Wizz-nél az utóbbi hónapokban

Amint arról múlt héten beszámoltunk, elhagyja a Wizz Airt John Stephenson a cég korábbi alelnöke, aki mintegy 10 éve dolgozott a cégnél és a diszkont légitársaság növekedésének egyik legfőbb motorja volt.

John Stephenson 2006-ban csatlakozott a Wizz Airhez, mint kereskedelmi vezérhelyettes 2009. áprilisától a cég alelnökévé lépett elő.

A szakember 2016. augusztus 24-ével távozik a cégtől végleg a londoni értéktőzsde oldalán közzétett hivatalos közlemény szerint.

John Stephenson alelnök távozásának bejelentését követően jelentette be a cég, hogy Abrán György kereskedelmi vezérhelyettes is otthagyja a céget, helyére George Michalopoulos-t kereskedelmi igazgatóvá léptették elő 2016. szeptember 1-i hatállyal.

Június elején adtuk hírül, hogy elhagyta a Wizz Airt David Morgan kapitány, aki chief flight operation officerként a légitársaság felső vezetésének tagja és a Wizz Air főpilótája volt. Morgan az easyjet főpilótájaként dolgozik a jövőben.

Az év elején Takács Miklós, bevételek növeléséért felelős igazgató, míg tavaly novemberben Mike Powell pénzügyi igazgató hagyta el a Wizz Airt.