A Wizz Air szerezte meg az október elején csődbe ment Monarch Airlines lutoni leszállási jogait, amelyet a hálózat további fejlesztésére fog fordítani.

A légitársaság honlapján olvasható közleményben nem írták, hogy pontosan hány slotot szereztek meg, annyit azonban a Váradi József vezette légitársaság elárult, hogy a lépéssel hétre növelik a lutoni bázison lévő gépek számát.

A fejlesztéssel 18 százalékos kapacitásbővítést tud végrehajtani a Wizz Air, és 2018-ban 7,1 millió széket kínál majd. Az új slotokkal hetente 10 ezerrel több széket tudnak a piacra dobni és 28-cal több járat indul majd hetente Lutonból Európa számos célállomására.

Az új célállomásokat a közeljövőben jelentik be.

Forrás: Wizz Air

A Wizz Air a közelmúltban tudatta, hogy beadták a dokumentumokat a brit üzemeléshez elengedhetetlen légijármű-üzembentartói (AOC) engedélyhez, és feltett szándékuk, hogy 2018 márciusában lutoni bázissal, brit lajstromban lévő gépekkel kezdjenek el üzemelni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A lengyel Pasazer.com ezzel kapcsolatban értesült úgy, hogy a Wizz Lutonból az A321-esekkel az Egyesült Államokba is indítana járatokat.

A társaság befektetője, az Indigo Partners a dubaji légi szalonon jelentette be az Airbus történetének legnagyobb egyszeri rendelését: 430 gép vételéről állapodtak meg, ebből 146 a Wizz Airhez kerül majd. A gépek többsége 2025-től érkezik meg a flottába.