2018. október 1-i hatállyal kinevezte Joel Goldberget az újonnan létrehozott Chief Digital Officer, azaz digitális igazgatói pozícióba a Wizz Air.

Fotó: AIRportal.hu

Goldberg új pozíciójában a Wizz Air e-kereskedelmi, adatelemzési és automatizálási, IT innovációs, valamint IT infrastrukturális, illetve szolgáltatási funkcióiért felel, és Stephen Jones ügyvezető alelnöknek és vezérigazgató-helyettesnek jelent.

Goldberg korábban a Nike Európáért felelős szenior technológiai igazgatója volt, azelőtt pedig több jelentős multinacionális vállalatnál töltött be vezető technológiai pozíciókat, többek között a G4S-nél, az APMaersk-nél és a DHL Express-nél.

„A Wizz Air sikerének alapja a kezdetektől fogva a digitális technológia volt, értékesítésünk 96%-a a wizzair.com oldalon keresztül történik, amely a világ tíz leglátogatottabb légitársasági weboldalának egyike” – mondta el Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

“Ugyanakkor körülöttünk a világ és benne az ügyfeleink is egyre inkább a digitális csatornákra és technológiákra fókuszálnak. Joel Goldberg kinevezése digitális igazgatói pozícióba biztosítja, hogy a Wizz Air digitális fejlődése nem csupán tartja a lépést ügyfeleink jövőbeli igényeivel, de elébe is megy azoknak, és minden téren növeli a Wizz Air hatékonyságát, támogatva minket küldetésünkben, hogy a leginkább költséghatékony légitársaság legyünk Európában” – tette hozzá Váradi.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fejcsere a boardban a digitalizáció jegyében

A Wizz Air továbbá bejelentette, hogy 2018. szeptember 25-i hatállyal kinevezte Maria Kyriacou-t a vállalat igazgatótanácsába független nem-ügyvezető igazgatói pozícióba.

A brit és ciprusi állampolgárságú Kyriacou jelenleg az ITV tartalomgyártási és –fejlesztési divíziója, az ITV Studios nemzetközi részlegének elnöke. Kyriacou pályafutását a PwC-nél kezdte, majd a The Walt Disney Company pénzügyi tervező és elemző csapatához igazolt.

A Walt Disney-nél számos különböző pozíciót töltött be, többek között volt műsorértékesítésért felelős igazgató (Egyesült Királyság és Írország), üzleti átalakításért felelős igazgató, portfóliófejlesztésért felelős alelnök (EMEAC régió), majd digitális média terjesztésért felelős szenior alelnök (EMEA). 2010-ben az ITV Studios szórakoztató tartalmakért felelős globális ügyvezetője lett, jelenlegi pozícióját 2016 óta tölti be, ebben számos részleg munkáját felügyelő bizottságot vezet, amely a stratégiáért, értékesítésért, operatív tevékenységekért, pénzügyekért, kockázatkezelésért, emberi erőforrásokért, valamint fúziókért és felvásárlásokért is felel.

Egyúttal Thierry de Preux több mint 6 év után azonnali hatállyal visszavonul az igazgatói pozícióból. Thierry de Preux egyúttal a díjazási bizottság tagja is volt, 2018. szeptember 25-vel Maria Kyriacou tölti be a szabaddá váló díjazási bizottsági posztot is.

A változások kapcsán William A. Franke, az igazgatótanács elnöke elmondta: „Nagyon örülök, hogy Maria Kyriacou csatlakozott a Wizz Air igazgatótanácsához”

“Maria olyan szektorból érkezik az igazgatótanácsba, amely jelentős digitális átalakuláson ment keresztül, így közvetlen tapasztalatokkal rendelkezik a változó fogyasztói szokások és az újonnan megjelenő digitális csatornák terén. Ugyanakkor tudását és tapasztalatát nagyra értékelve több mint 6 év után búcsúzunk Thierry de Preux-től, megköszönve független nem-ügyvezető igazgatóként nem csak az igazgatótanács tagjaként, hanem a díjazási bizottság tagjaként is nyújtott értékes hozzájárulását” – tette hozzá.