Az izlandi WOW Air vezetője szerint azok után, hogy a diszkont cégek egyre olcsóbbak lesznek, sőt, egy idő után majd ők fizetnek az utasoknak azért, hogy velük utazzanak.

Fotó: Airbus Industries | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus Industries

A közelmúltban rendkívül alacsony árú transzatlanti jegyeivel a köztudatba robbant izlandi WOW Air vezérigazgatója már-már Michael O’Leary-i magasságokba emelkedett, legalább is ami a mondanivalóját illeti.

Skúli Mogensen a brit Telegraph lapnak azt nyilatkozta, hogy jelenleg a diszkont légitársaságok bevételének nagyobb része a jegyárakból keletkezik, és mindegy 20-25 százalékát teszi ki átlagosan a kiegészítő árbevétel. Ezt turbózná fel annyira, hogy a jegyből származó bevételnek kisebb súlya legyen, így előfordulhat, hogy

a légitársaság egy hűséges utastól nem kér pénzt a jegyért, sőt, még ők fizetnek azért, hogy velük repüljön, és a járat így is nyereséges lehet.

Elmondása szerint ez úgy lehetséges, hogy a csomagért, ételért, autóbérlésért, szállodáért kifizetett pénzt használják fedezetként, így az abból származó bevétellel úgy is tudnak pénzt keresni egy járaton, hogy a jegyért nem kértek semmit. Nyilván ezek nem minden eladott jegyre érvényesek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mi több, a légitársaság azt is külön díjazná, ha a social médiában reklámozza a társaságot és az által nyújtott szolgáltatásokat. Ezt azzal magyarázta a vezérigazgató, hogy ha a társaság jól csinálja a dolgát, akkor pozitív hírekkel árasztják el a Facebookot és a többi felületet, ez pedig felfogható úgy, mintha a szóvivőik lennének, és ennek megfelelően kell az utasokat díjazni.

A rejkjaviki székhelyű WOW Air diszkont légitársaságot 2011 év végén alapították és 2012-ben kezdte meg üzemelését, Európa és Amerika között kínálnak kedvező áru jegyeket.Jelenleg 17 gépes flottájuk van, amely csak Airbusokból áll, de további 10 gépre van megrendelésük. jelenleg a szezonális célállomásokat is beszámítva 31 városba közlekednek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!