109 gépről állapodott meg a Boeing Iránnal, ezek fele 737-es, a másik fele pedig szélestörzsű lesz, közte 747-esek is – írta iráni forrásaira hivatkozva a Reuters hírügynökség.

Fotó: Iran Air Facebook | © AIRportal.hu

Fotó: Iran Air Facebook

A neve elhallgatását kérő iráni forrás a hírügynökségnek azt mondta, a szélestörzsűeknél 777-esekről szól a megállapodás, de Irán nem zárkózott el a 747-esek legújabb verziója elől sem. Utóbbi kimondottan jó hír a Boeingnek, hiszen ezzel még tovább tudják tolni a kis érdeklődést kiváltó 747-es gyártását. Néhány gép pedig lízingcégeken keresztül érkezik majd a meg nem nevezett iráni légitársaság flottájába.

Az ügyelet az iráni és amerikai kormánynak is jóvá kell hagynia, ahogy arról is, hogy milyen pénznemben számoljanak el a felek egymással. Ez azért is kérdéses, mert az iráni bankrendszer egyelőre nem biztonságos, ez hátráltatja az Airbusszal 118 gépre kötött megállapodást is.

Az ügylet ellen néhány képviselő írásban is felemelte a szavát, Jeb Hensarling és Peter Roskam a Boeingnek küldött levelükben azt írták, amerikai cégeknek nem szabadna cinkostársakká válnia az iráni rezsin felfegyverzésében. A képviselők választ várnak egyebek mellett arra is, hogy a Boeing garantálni tudja-e, hogy Irán nem tudja a személyszállító gépeket áruszállítóvá alakítani. Emellett további információkat kértek be a gyártól és felvilágosítást is kértek arról, hogy pontosan hol tartanak a tárgyalások a közel-keleti országgal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing korábbi tájékoztatása szerint legalább két iráni légitársasággal tárgyalnak, ezek közül az egyik az Iran Air nemzeti légitársaság, akik idén januárban 114 gépet vettek az Airbustól.

Ezt az amerikai kormány azon határozata tette lehetővé, amely korlátozott hozzáférést biztosított a gépgyártónak az iráni piachoz idén februárban.