2017. áprilisában 12%-kal többen, mintegy 24 910-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot.

Forrás: Debrecen Airport | © AIRportal.hu

Forrás: Debrecen Airport

Az előző év azonos hónapjában mért 22 220 fős utasforgalomhoz képest a repülőtér új rekordot ért el.

Az idei év eddigi hónapjaihoz képest magas növekedés naptári hatásoknak köszönhető, 2017-ben a húsvéti szünet áprilisra esett és emiatt a turistaforgalom is jóval élénkebb volt a tavalyinál. Segített a növekedésben az is, hogy 2017-ben a május 1-e hétfőre esett és a 3 napos hosszú hétvége hasonlóan élénk forgalmat generált.

Az év első négy hónapjában összesen 81 730 induló vagy érkező utas fordult meg a debreceni repülőtéren, ez egy százalékkal haladja meg a 2016. január-április időszakban mért 80 900 fős utasforgalmat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A Debrecen Airport első négy hónapos utasforgalmát egyértelműen a stratégiai partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansa utasforgalmának köszönhetjük. Mindenképpen jó trendnek mondható, hogy a kevesebb járatot az élénkülő turizmus kompenzálta, kiemelkedően jól sikerültek az áprilisi eredményeink. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.” – idézi a közlemény Tamás Lászlót, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatóját.

“Az ukrán állampolgárok számára június közepén életbe lépő EU-s vízummentesség kedvezően hathat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak. Bizakodóak vagyunk, hogy tovább nő a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is.” – tette hozzá Tamás László.

“Az eddig legfontosabb hírünk, hogy az idei évben is bevezetésre került egy új menetrend szerinti járat a Debrecen Airporton, 2017. március 26-tól indult az első Európán kívüli Wizz Air járat Debrecenből heti két alkalommal Tel Avivba, Izraelbe ill. újraindult a Svédország harmadik legnagyobb városába Malmőbe a légi járat, amiből rövidebb mint egy óra transzferrel Dánia fővárosa, Koppenhága is elérhető lesz. Májusban indul el a rendszeres német beutazó charter járatok mellett, nyáron a Török Riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is biztosítunk járatokat a kelet-magyarországi és határmenti utazóközönségnek.”