Az egyszerhasználatos műanyag evőeszközök, poharak, keverőpálcikák stb. ideje lejárt. Idén a környezetvédelmi világnapon a párizsi Charles de Gaulle reptérről Detroitba tartó AF378-as Air France-járaton már alig voltak ilyenek, az utasok bio anyagokból készült eszközöket kaptak – közölte a légitársaság.

Forrás: Air France

Az Air France bejelentette, hogy 2019 végére 210 millió darab, ebből készült eszközzel kevesebbet használ majd. Járatain ezek helyett fenntartható, alternatív megoldásokat alkalmaz a jövőben.

Mintegy 100 millió műanyagpoharat cserélnek papírpohárra, 85 millió műanyag evőeszközt bio alapanyagúra, 25 millió műanyag keverőpálcikát fából készültre.

A második fogást pedig 2018 novemberétől már „BON APPETIT” zacskóban szolgálják fel a francia légitársaság hosszútávú járatain. Így az Air France 2019 végére 1300 tonnával kevesebb műanyagot használ majd.

Az Air France egyébként már 2015 óta nem szolgáltat műanyag szívószálat utasainak, ezzel már önmagában 1,3 millióval kevesebb műanyag eszközt használ, mint azelőtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A június 5-én indult AF378-as Párizs-Detroit járat gépe egy Boeing 787-9-es volt, ami a legújabb az Air France flottájában. Egy ilyen új generációs Dreamliner repülő alkalmazása olyan előnyökkel jár, mint a 20 százalékkal alacsonyabb üzemanyagfogyasztás, vagy a kisebb mértékű zajszennyezés.

A pilóták a repülési útvonalat az időjárási körülményekhez és a repülő tömegéhez megfelelően alakítják majd. Ezen környezetbarát repülési technikáknak pedig az lesz az eredménye, hogy akár 2,7 liter/utas/100 kilométerre is csökkenhet a gépek üzemanyagfogyasztása.

Az Air France elkötelezett aziránt, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, és így fenntartható repülési élményt nyújtson utasainak. Azért, hogy ez a gyakorlatban is megvalósuljon, az Air France három nagy konkrét célt határozott meg magának: csökkenteni és kompenzálni a CO2 kibocsátást; csökkenteni, újrahasznosítani és átdolgozni a szemetet; csökkenteni a zajszennyezést.

Az Air France csoport eddigi törekvéseinek teljesítése révén már 20 százalékkal csökkentette CO2 kibocsátását utasonként, így már 2018-ra elérte az eredetileg 2020-ra vonatkozó vállalását.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!