Mintegy 25,5 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezett egy utast az Egyesült Államok bírósága, mert viselkedése miatt a Hawaiian egyik járatának vissza kellett fordulnia.

A Business Insider cikkében azt írta, hogy az eset még tavaly történt, egy New Jersey-i férfi okozott elég kellemetlen órákat nem csak a Hawaiiannak, hanem az összes, vele egy járaton utazónak is.

A James August névre hallgató férfinek szinte mindenkivel baja volt, aki a gépen volt. Részegen folyamatosan fenyegette a barátnőjét, annak gyerekét, és a többi utast, sőt a légiutas-kísérőket is az út során, egyikőjüket tettleg is bántalmazta. Olyan szintű agresszió szabadult el, hogy a légitársaság pilótái nem tehettek más, a Honolulu-New York járatot meg kellett szakítani az óceán fölött és visszafordultak a szigetállam központi repülőterére.

A férfit rendőrök várták a repülőtéren és letartóztatták. Az eset még tavaly történt, tárgyalására már ebben az évben került sor. August azt mondta, nem emlékszik arra, hogy mi történt, de nem bocsátkozott vitába azokkal, akik azt állították, hogy részeg volt és zavarta az utastársait. Sőt, a férfi bűnösnek vallotta magát az eljárás során.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Susan Oki Mollway bírónő által vezetett tárgyaláson végül 97 ezer dollárra, mintegy 25,5 millió forint kártérítésre kötelezték a férfit, és három hónapos próbaidőre bocsátották. A 97 ezer dolláros büntetést a Hawaiian által leadott számlák alapján számolták ki. Nagyjából ennyibe került a légitársaságnak a plusz kerozin, a karbantartás, a földi kiszolgálás díja, a csere hajózó személyzet bére, a leszállási díj, az új járat catering költsége, illetve a többi utas átfoglalásának költsége.

A bíróság nem vette figyelembe a többi utasnak kiosztott étkezési utalványok értékét, amely 47 ezer dollárra, 12 millió forintra rúgtak.