A Fővárosi Törvényszéket követően a Fővárosi Ítélőtábla is elutasította a Ryanair azonnali jogvédelem iránti kérelmét, így a fogyasztók megtévesztése miatt kiszabott 300 millió forintos bírságot a légitársaságnak meg kell fizetnie – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) szerdán az MTI-vel.

A társaság ellen 2022. június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított az extraprofit különadó utasokra történő áthárítása miatt – idézik fel a közleményben.

Az Igazságügyi Minisztérium szakmai irányítása alatt működő fogyasztóvédelmi hatóság eljárása megállapította, hogy a légitársaság jogsértést követett el, mert tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, ezért 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a kormányhivatal a Ryanair-DAC légitársaságra – írta az IM.

Michael O’Leary, a Ryanair-csoport vezérigazgatója (Fotó: AIRportal.hu)

Amint korábban megírtuk, a légitársaság a bírság ellen fellebbezést nyújtott be. A légitársaság a bírság kiszabását követően közölte, hogy a kormány által bevezetett extraprofit-adóra válaszul az idei téli menetrendben budapesti bázisán 8 útvonalát megszünteti, további 7 útvonalon pedig a tervezetthez képest kevesebb járatot közlekedtet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.