Több mint háromszázezer ausztrál dollárra perelte be a Qantast egyik légiutas-kísérője, mert kiszálláskor elcsúszott az esőtől vizes lépcsőn.

A Daily Mail szerint a 47 éves Margaret Chapman még 2015 áprilisában szállt ki a Qantas egyik repülőgépéből a brisbane-i leszállást követően, a mobil lépcsők azonban az eső miatt vizesek voltak és megcsúszott, elmondása szerint a nyakát, a vállát és az ujját ütötte meg.

A nő állítása szerint maradandó sérüléseket szenvedett és korlátozott munkaképességűvé vált emiatt, legalábbis ez áll a brisbane-i bírósághoz beadott keresetében.

Az első nonstop Perth-London járatot a légitársaság speciális festésű Boeing 787-9 Dreamlinere teljesítette. (Forrás: Qantas)

A nő vádja szerint a Qantasnak tudnia kellett arról, hogy a mobil lépcsők használata ilyen körülmények között csúszásveszélyes, így a légitársaság őt arra kényszerítette, hogy balesetveszélyes körülmények között dolgozzon.

Összesen 315 ezer dollár kártérítést követel a légitársaságtól, mivel szerinte a Qantas használhatott volna olyan lépcsőket is, amelyek nem válnak ennyire csúszóssá esős időben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Két évvel az eset előtt a sydney-i repülőtéren történt hasonló, akkor az elcsúszó nő a hátát ütötte meg, félmillió dollárt követelt a légitársaságtól, azonban elbukta a pert, mert ügyvédei kicsúsztak az időből. Egy lengyel légiutas-kísérő viszont sikerrel vitt végig egy hasonló pert a Ryanairrel szemben, bár a kártérítés összegét nem hozták nyilvánosságra.