Bár a negyedév során kevesebb gépet adott át a Boeing, a hadiipari megrendelések és a szolgáltatások értékesítése miatt a tavalyihoz képest 31 százalékkal nőtt a chicagói székhelyű gyártó adózott eredménye.

A cég lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a harmadik negyedévben a társaság árbevétele 4 százalékkal 25,1 milliárd dollárra javult úgy is, hogy 6 százalékkal kevesebb gépet adtak át üzemeltetésre. Ennek oka, hogy a negyedév során 13 százalékkal nőttek a hadiipari megrendelések, illetve 14 százalékkal több pénz folyt be a szolgáltatások eladásából.

Az üzemi eredmény 2,2 milliárdos összege ugyan 15 százalékkal elmarad az egy évvel korábbihoz képest, de az adózott eredmény így is 31 százalékkal 2,3 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az év eddigi részében a Boeing 72,7 milliárd dollár bevételt termelt, 5 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, az adózott eredmény 37 százalékkal 7 milliárd dollárra nőtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fő üzletág, a kereskedelmi gépek gyártása és értékesítése a teljes évben 5,1 milliárd dollárt termelt a cégnek,ez 41 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. A Boeing a január-szeptemberi időszakban összesen 568 repülőgépet adott át az ügyfeleinek, 3 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt.

A pozitív eredmények után a Boeing felfelé módosította év végi kilátásait, az árbevétel alakulását a korábbi 97-99 milliárd dolláros sávból a 98-100 milliárdos sávba várja, az egy részvényre jutó eredmény pedig 16.90-17.10 dollár lehet, szemben a korábban becsült 16.40-16.60-nal. A társaság rendelésállományának piaci áron számolt értéke szeptember 30-ával 413 milliárd dollár volt, míg az évet 410 milliárd dolláros állománnyal kezdte.