Minden idők legerősebb októberi utasforgalmát érte el a Debrecen Airport. 2017. októberében, a tavalyi év azonos hónapjához képest 44%-kal többen, mintegy 27 110 légi utas vette igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

Az év első tíz hónapjában 273 690 utas vette igénybe a debreceni légikikötőt, mely 10%-os növekedést jelent a 2016. január – október időszakában mért 247 750-es számhoz viszonyítva.

“A Debrecen Airport az első tíz havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó 2 hónapját tekintve is optimisták vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek folyamatosan javulnak és a kereslet is stabil” – írta közleményében a Debrecen Airport.

Március végétől kezdve már összesen hét európai és az izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 

2017. december 18-án indul az új Wizz Air Moszkva járat, amellyel 8-ra bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról és a szomszédos országok regionális repülőterei közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Debrecen Airport Magyarország második legnagyobb, schengeni kritériumoknak is megfelelő repülőterét 2016-ban több mint 284 000 utas kereste fel. 2017. végére több mint 310 000-es utasforgalmat szeretne elérni a Wizz Air bázisnak illetve Lufthansa City Line menetrend szerinti és az erős nyári charter forgalomnak köszönhetően.

A repülőteret üzemeltető Xanga Cégcsoport és Debrecen Város Önkormányzata is elkötelezett, hogy minél több charter és menetrend szerinti járat valamint cargo járat is üzemeljen a Debrecen Airportról és ennek érdekében, aktív tárgyalásokat folytat számos nemzetközi légitársasággal természetesen az egyéni utasok és üzleti utazók reális igényeit szem előtt tartva. A repülőtér katalizátor szerepe a régió turizmusában valamint Kelet-Magyarország gazdasági fejlődésében megkérdőjelezhetetlen.