Legnagyobb részben a tavaly újraindított charterjárat miatt 40 százalékkal nőtt a TUI magyarországi árbevétele, egyre többen mennek egzotikus utakra.

Az utaztató lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a TUI tavaly június 14-étől minden pénteken indított gépet a népszerű török célállomásra. Mivel sikeres volt, a cég június 17. és szeptember 23. között szerdánként, június 13. és szeptember 26. között szombatonként is közlekedteti charter járatait Törökországba, amelyeket az Onur Air Airbus A320-asával teljesítenek.

A forgalomnövekedés ennek köszönhetően 37 százalék volt tavaly az előző évihez képest.

Tavaly a legkedveltebb európai célállomás a TUI magyar utasai között Törökország, Spanyolország és Görögország volt, míg az egzotikus utak esetében a Maldív-szigetekre, a Dominikai Köztársaságba és az Egyesült Arab Emírségekbe utaztak a legtöbben.

Fotó: Boeing

A 2019/2020-as szezon eddigi adatai is biztatóak, február elejéig 52 százalékkal nőtt az ügyfelek száma az előző évhez képest.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Maldív-szigetekre és Törökországba közel kétszer annyian utaztak, Görögországba 27, Mexikóba 45, Spanyolországba 46 százalékkal nőtt a forgalom.

Kedvező hír emellett a magyar utasoknak az is, hogy Debrecenből is indulnak charter járatok Ciprusra, illetve Palma de Mallorcába, Budapestről pedig Antalya mellett Lárnaka, Korfu, Kréta, Rodosz, Burgasz, Mallorca és Tenerife is elérhető.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!