Az Air France után a British Airways is úgy döntött, hogy jövő évtől kompenzálja a belföldi járatai szén-dioxid-kibocsátását. A légitársaság ezt úgy oldja meg, hogy környezetszennyezést csökkentő projekteket támogat szerte a világon.

Nem sokkal az Air France bejelentése után a British Airways is úgy döntött, hogy 100 százalékban kompenzálja belföldi járatainak károsanyag-kibocsátását. A British Airways azt követően jelentette be ezt, hogy anyavállalata, az International Airlines Group (IAG) 2050-ig zéró nettó szén-dioxid-kibocsátás mellett kötelezte el magát. 

A légitársaság naponta 75 belföldi járatot indít Londonból, egy év alatt körülbelül 400 ezer tonna szén-dioxidot bocsát ki ezeken az útvonalakon.

Ezt a jövő évtől 100 százalékban kompenzálják különböző környezetvédelmi projektek támogatásával, például az esőerdők védelmére és újraerdősítésre irányuló kezdeményezéseket pénzelnek majd.

A belföldi járatok szén-dioxid-kibocsátását a légitársaság kompenzálja, a nemzetközi járatokon viszont az utasok maguk dönthetnek úgy, hogy önkéntes befizetéssel ellensúlyozzák-e a károsanyag-termelést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways a Pure Leapfrog nevű jótékonysági szervezettel működik együtt, amelynek honlapján egy kalkulátor segítségével lehet kiszámolni az adott járat egy utasra vetített szén-dioxid-kibocsátását. Az embernek ezután lehetősége van kiválasztani, hogy melyik környezetvédelmi projektet támogatná.

A British Airways egy táblázatban személtette, hogy mekkora összegekre lehet számítani a járat hosszától és az utazási osztálytól függően.

 

„A British Airways elkötelezte magát a repülés során keletkezett károsanyag-kibocsátás csökkentéséért, amely a fenntartható jövő iránti elkötelezettségünket bizonyítja. Ezt csak fokozza a megújuló üzemanyagot gyártó vállalattal, a Velocys-szal közös partnerségünk, amelynek révén olyan létesítményt építünk, ahol háztartási és kereskedelmi hulladékokat alakítanak át üzemanyaggá” – jelentette ki Alex Cruz, a légitársaság vezérigazgatója.