Januártól kezdődően az Air France teljes mértékben kompenzálja a belföldi járatai szén-dioxid-kibocsátását, olyan projektek révén, amelyek a környezetszennyezést csökkentik.

Az Air France újabb lépést tett a környezettudatos(abb) repülés irányába: jövő évtől kezdődően olyan projektekben vesz részt, amelyekkel hozzájárulhat a repülés okozta környezetszennyezés csökkentéséhez, ezáltal 100 százalékban kompenzálhatja a belföldi járatai szén-dioxid-kibocsátását.

A légitársaság évek óta elkötelezett az iránt, hogy csökkentse az ökológiai lábnyomát. A flottájának korszerűsítése, a kabinberendezés súlyának csökkentése, a fedélzeti hulladékok újrahasznosítása vagy az egyszer használatos műanyagok számának csökkentése mind-mind ezt célozzák.

A légitársaság naponta átlagosan 450 belföldi járaton 57 ezer utast fuvaroz, ami nem kevés szén-dioxid-kibocsátással jár.

Az Air France elkötelezte magát a környezetvédelem mellett (forrás: Air France)

A légitársaság vállalati ügyfelei önként is kompenzálhatják a rövid-, közepes- vagy hosszútávú járatok során kibocsátott szén-dioxidot. Az Air France ugyanakkor elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ig a 2005-ös értékhez képest 50 százalékkal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását utas-kilométerre vetítve. Ez nagyjából annak felel meg, hogy 100 kilométer repülés alatt kevesebb mint 3 liter üzemanyagot használjon el utasonként.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság október elsejétől kezdődően szelektív hulladékgyűjtést vezetett be a fedélzeti hulladékra vonatkozóan, tehát külön tárolókba gyűjtik össze a műanyag palackokat, az alumíniumból készült eszközöket, a kartondobozokat, a boros- és pezsgős üvegeket. Ezeket a hulladékokat Franciaországban és egyéb európai országokban hasznosítják újra.