A Cathay Pacific összeállított egy listát arról, hogy milyen viselkedést várnak el utasaiktól a lounge-ban – ezek pedig olyan szabályok, amelyeknek minden repülőtéri váróra érvényesnek kellene lenni.

Mindenki szereti a nyugodt, stressz mentes utazást, ahol nem kell a többi utas telefonbeszélgetését hallgatnia, vagy éppen a mellette ülő lábát lepakolnia az ülés karfájáról. Sajnos azonban ezek a „luxus” élmények nem mindig adatnak meg sem a repülő fedélzetén, sem a repülőtéren.

A Cathay Pacific igyekszik biztosítani minden utasának a kényelmet és nyugalmat a repülőtéri várói területén, ezért összeállított egy szabályzatot, ami tökéletesen megmutatja, milyenek is az emberek valójában. Ugyanakkor önmagában az is szomorú, hogy ezeket az alapvető dolgokat le kell írni.

Etikett a lounge-ban

A Cathay fontosnak tartotta kiemelni (több pont is erről szól), hogy a lounge vendégei valószínűleg élvezni szeretnék a csendes, nyugodt atmoszférát, amíg a járatukra várnak, így senkinek sem kellene hangosan beszélgetnie, a telefonokat érdemes lehalkítani, és amennyiben valaki zenét hallgat vagy filmet néz, azt lehetőleg fejhallgatóval tegye.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Cathay The Pier lounge-a Hongkongban (Forrás: Cathaypacific.com)

A lounge-ok csábító velejárója a finom étel és italkínálat, sajnos azonban megesik, hogy valaki többet iszik a kelleténél – az ittasan agresszívvá váló utasokat azonban nem látják szívesen itt.

A legtöbb lounge fel van készülve kisgyermekek fogadására is játszósarokkal, képeskönyvekkel, egyéb kiegészítőkkel, amik elszórakoztatják a kicsiket, de a szülők figyelmét így is külön fel kell hívni arra, hogy a többi utas nyugalma érdekében foglalkozzanak a gyerkőcökkel.

Szomorú, hogy még mindig szólni kell azért, hogy az utasok ne tegyék fel a cipőiket az asztalra, a kárpitra vagy bármelyik bútorra, és ne heveredjenek végig a kanapékon – sőt arra is felhívják a figyelmet, hogy a lounge-ban mezítláb tilos járkálni.

A bár kínálatával kapcsolatban csak annyit kér a légitársaság az utasoktól, hogy ne kézzel vegyék ki, illetve fogyasszák el a fogásokat, valamint ne vigyék el az egész svédasztalt.

Azt már korábban összeszedtük, milyen viselkedéssel okozhatunk kellemetlen perceket utastársaink számára a repülőn, azonban nem csak a levegőben, a földön is érdemes betartani néhány alapvető szabályt.

Téged milyen viselkedés zavar leginkább egy repülőtéren, vagy reptéri váróban? Írd meg kommentben a Fecebook oldalunkon!