A panamai Copa Airlines is kivonul Venezuelából válaszul a diplomáciai támadásokra, ezzel tovább izolálva a dél-amerikai országot a külvilágtól.

A Reuters szerint a panamavárosi légitársaság kvázi kitlitásáról Nicolas Maduro elnök döntött. Ez egyenes következménye a két ország közötti gazdasági, kereskedelmi, pénzügyi és diplomáciai kapcsolatok megszakításának. Erre azért került sor, mert Panama Maduro elnököt és további 50 venezuelait olyan listára tette fel, amelyen a pénzmosással erősen gyanúsítható embereket tartalmazza.

Az ideiglenes leállás egyelőre 90 napig tart, július 4-ig szól, de a venezuelai hatóságok meghosszabbíthatják.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság minden érintett utasnak visszatérítést, illetve ingyenes útvonal-módosítást ajánlott fel. Emellett közlésük szerint Venezuela csak saját magának árt ezzel, mert az utasforgalom mellett az ételellátmányok egy részétől is elvágta magát, amelyekhez eddig Panamán keresztül jutottak hozzá.

Venezuelában gazdasági válság alakult ki az elmúlt időszakban, az ország gazdasági recesszióba süllyedt, a pénz elinflálódott, gyógyszerekből és élelmiszerből is hiány van, milliók hagyták el az országot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaságok már 2016-ban megkezdték a kivonulást, a Lufthansa, a Latam, a Gol, az Alitalia, az Aerolinas Argentinas sem teljesít már járatokat az országba.