Több régiónkbeli országból is kivonul az olasz nemzeti légitársaság – értesült az AIRportal.hu. Az áprilisban indítandó Alitalia-utód nem közlekedik majd Budapestre sem, pedig az előző tervekben még számoltak a magyar fővárossal.

Az utazási irodákat a mai napon értesíti a cég, a magyarországi képviseletét ellátó Aviareps a Turizmus.com-nak megerősítette a légitársaság döntését.

Az AIRportal.hu piaci forrásokból úgy értesült, hogy az új légitársaság, amikor átveszi a régi helyét, határozatlan ideig nem újítja fel a budapesti mellett a varsói, moszkvai, prágai, belgrádi, szófiai útvonalakat sem.

Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, de a járatokat már törölték a légitársaság foglalási rendszeréből.

Fotó: AIRportal.hu

Mint arról tegnap beszámoltunk, az Európai Bizottság, mint az unió versenyjogi szerve nem járul hozzá ahhoz, hogy az új, 3 milliárdos állami befektetéssel létrejövő társaságot is Alitaliának hívják. Ez az egyik feltétele annak, hogy hozzájáruljanak a közpénzek felhasználásához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jelenlegi tervek szerint az olasz sajtóban csak “Newco” néven emlegetett új társaság 5500 dolgozóval, a régi flotta mintegy felével, 52 repülőgéppel, valamint 61 útvonallal kezdheti meg a működést áprilisban.