A leszállást követően balra elhagyta a futópálya felületét a COPA Airlines egyik Boeing 737-800-asa Panama fővárosának repülőterén, a balesetben nem sérült meg senki.

A HP-1539CMP lajstromjelű repülőgép a COPA Airlines CM 135 számú járatát teljesítette Mexikóváros és Panamaváros között.

A pilóták zivataros időjárásban hajtották végre a leszállást helyi idő szerint vasárnap negyed tíz körül a repülőtér 03R jelű futópályájára.

A Boeing 737-es a kilebegtetés közben a futópálya jobb széle felé sodródott, majd a pilótáknak sikerült a földet érési zónán belül letenni a repülőgépet, de ezt követően balra kezdett sodródni a nedves felületen.

A 737-es 110 csomó (több mint 200 km/h) sebességgel balra elhagyta a futópálya felületét az AVHerald bejegyzése szerint, de azzal párhuzamosan haladt tovább a felázott talajon, majd keresztezte az egyik csatlakozó gyorslegurulóutat, mielőtt a pálya küszöbétől mintegy 2200 méterre, bal szélétől pedig 21 méterre egy füves és saras területen megállt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeten tartózkodókat vészcsúszdákon menekítették ki a gépből, súlyos sérüléseket nem jelentettek. A repülőgép futóművei mélyen a talajba süllyedtek, az orrfutómű esetleges kiszakadásáról vagy becsuklásáról nincs hír, bár a helyszíni felvételek erre utalnak.

A repülőteret az eseményt követően lezárták, a panamai polgári légügyi hatóság vizsgálatot indított.