A Deltánál mutatkozik be a Bombardier új kabinberendezése, mivel az atlantai székhelyű légitársaság az Atmosphere nevű kialakítással kérte 20 új CRJ-900-asát.

A kanadai székhelyű gyártó közleménye szerint a Delta Air Lines összesen listaáron számolva 961 millió dollárért rendelt 20 darab CRJ-900-ast. A regionális típus a Delta Connection brand alatt fog üzemelni kétosztályos kabinelrendezésben, összesen 70 székkel.

Forrás: Bombardier

Az első példányok még ebben az évben megérkeznek a Delta atlantai központjába.

Az Atmosphere kabinberendezés az eddigieknél nagyobb helyet biztosít az utasoknak, de eközben a mosdók mérete is megnövekedett, és a tárolásra szolgáló helyek is nagyobbak lettek: most már minden utas képes lesz egy kerekes bőröndöt elhelyezni a fej feletti tárolókban.

Ez nem csak az utasok szempontjából fontos, de a Bombardier szerint a beszállító kapuknál sem kell annyit vesződnie a földi személyzetnek a csomagok ellenőrzésével, az utasoknak pedig nem kell majd a beszállás előtt feladniuk a poggyászt, amelyet az érkezésnél csak a szalagról vehetnek majd fel, hiába utaztak kézipoggyásszal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Grafika: Bombardier

A CRJ-900-as a CRJ-sorozat legnépszerűbb tagja, a mostani szériából eddig mintegy 460-at rendeltek.

A Delta Air Lines regionális ráhordó járatok üzemeltetésére használja a típust, amelyet általában nem saját flottájába vesz, hanem az alvállalkozók üzemeltetik ezeket a gépeket. Jelenleg a GoJet és a SkyWest flottájában található 900-as CRJ.