Repülőjegyei mellé a Finnair mostantól koronavírus-fertőzés esetére szóló biztosítást kínál, amely az esetleges kórházi kezelés árát, valamint a karanténban töltött idő alatt felmerülő költségeket is állja.

Fotó: Finnair

A légitársaság az összes Finnországból induló járatának utasa számára ingyen kínálja a biztosítást, amely legfeljebb 50 ezer euró értékben állja a megbetegedés miatti kórházi kezelés költségét, illetve karantén esetén maximum 100 eurós napi költségeket, összesen tizennégy napig.

A légitársaság alelnöke, Tiina Tissari szerint a légitársaság a „Finnair Corona Cover” névre keresztelt szolgáltatással azt szeretné elérni, hogy az utasok bizalmat szavazzanak a cégnek, és biztonságban érezzék magukat utazásuk alatt.

A kórházi költségek mellett a biztosítás kiterjed a koronavírus-tesztre is, illetve betegség és karantén esetén a cég ingyen biztosít visszaúti repülőjegyet Finnországba.

A biztosítás érvényes minden Finnországból induló nemzetközi járatra, a már meglévő és új foglalásokra is 2020. november 3. és 2021. március 31. között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Több légitársaság már korábban bejelentette, hogy állja az utasok koronavírus megbetegedés esetén felmerülő költségeit, például az Etihad és a Virgin Atlantic is.