A flydubai lehet az Emirates ráhordó légitársasága, ez is a megállapodás része lehet, amelynek tárgyalásai folyamatosan zajlanak. Az is világossá vált, hogy az Emirates 2025 előtt biztosan nem költözik át a Dubai World Central repülőtérre.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Kereskedelmi szinten is összefonódhat a két dubaji légitársaság, a flydubai és az Emirates jövője, Tim Clark, utóbbi vezérizgatója a Reutersnek nyilatkozva ugyanis arról beszélt, hogy a két társaság jövedelmezőségének javítása érdekében kénytelenek összedolgozni.

Mindkét társaság tulajdonosa a dubaji állam, a cél pedig azonos, így a tárgyalások során az is felvetődött Tim Clark szerint, hogy a flydubai ráhordó járatokat üzemeltet majd az Emirates számára. Ez az üzem néminemű összehangolásával is jár, vagyis egyes piacokon össze kell hangolni az üzemelést. Hogy ez azt jelenti, hogy az Emirates nem repül bizonyos helyekre, ahova a flydubai, vagy fordítva egyelőre nem tudni, a tárgyalások még zajlanak ez ügyben.

Tim Clark beszét az Emirates Dubai World Central repülőtérre költözéséről is, elmondása szerint a légikikötőben akadoznak a fejlesztések, emiatt 2025-ben biztos, hogy nem költöznek át a Dubaj Nemzetközi Repülőtérről. Mostani állapotok szerint valamikor 2026 és 2030 között kerülhet sor a költözésre Tim Clark szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megerősítette a Reutersnek, hogy érdeklődést mutatnak az Airbus A380plus progrmja iránt, de garanciákat szeretnének látni a projekt mögött. Annak viszont sokkal jobban örülnének, ha retrofit programban is elérhetőek lennének a wingletek, vagyis a régi gépekre is fel lehetne őket szerelni.

Tim Clark pár napja a Financial Timesnak nyilatkozva beszélt arról, hogy át kell alakítani a társaság üzleti tervét, mert egy éven belül eltűnt a nyereség 80 százaléka. Ez részben az amerikai laptop tilalom miatt alakult így, 13 gépet kellett kivonnia a társaságnak a piacról a forgalom csökkenése miatt, és ezek más járatokon való felhasználása nehézkesen halad.