Vizsgálatot indított az indiai légiközlekedési hatóság, miután a GoAir egyik Airbus A320neo repülőgépe a leszállás közben a futópálya melletti füves területre letért, majd átstartolt. Egy utas videóra vette az esetet.

A GoAir Nagpurból Bengaluruba tartó 811-es járata a 09-es futópályára kapott leszállási engedélyt.

A rossz látási viszonyok miatt azonban a repülőgép balra letért a pálya középvonaláról és rövid időre a futópálya melletti füves területen ért földet.

A pilóták azonnal az átstartolás mellett döntöttek, eközben a bal oldali, 1-es számú PW1100G típusú hajtómű többször is rendellenesen működött, ezért alapjáratra csökkentették annak teljesítményét – értesült az Aviation Safety Network.

A személyzet az átstartolást követő, fél órás várakozás után úgy döntött, hogy kitérő repülőtérre, Haidarábádba irányítja a járatot, ahol az átstartolás után másfél órával biztonságosan leszállt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeten tartózkodó 180 utas közül senki nem sérült meg, azonban az VT-WGR lajstromjelű A320neo bal futóművén föld- és sármaradványokat, valamit fűcsomókat is találtak.

A személyzet jelentése szerint a repülőgép az átstartolás közben tért le balra a futópálya felületéről, ennek nyomait Bengaluruban is megtalálták és az alábbi videón is jól látható.

Képek és egy utas videója a leszállásról