A Google integrált platformot hozott létre, amely lényegesen megkönnyítheti az utazások megtervezését: a Google Trips nevű weboldalon megtalálható a cég összes ezzel kapcsolatos szolgáltatása, és minden teljes mértékben személyre szabható.

Újabb hasznos funkcióval bővült a Google: elindult a Google Trips nevű weboldal, ahol a tech-óriás egy helyre gyűjti a repülőjegy- és szálláskeresést, a csomagajánlatokat, valamint számos eszközt, amely segíthet az utazás megtervezésében, mint például útikalauzok, útitervek, közelgő események, más utazók ajánlásai.

Sőt, még azt is meg tudjuk nézni, hogy melyik a legnépszerűbb hónap a turisták körében az adott városban, illetve milyen időjárásra számíthatunk. A Google Trips nem összetévesztendő az azonos nevű applikációval, amely offline üzemmódban is működik.

Ilyen a Google Trips kezdőoldala

A Felfedezés (explore) menüpont abban segít, hogy a kiszemelt úti célról minél több információt összegyűjthessünk. Miután kiválasztottuk az úti célt, a Google népszerű programokat, látnivalókat, éttermeket, videókat ajánl, tehát részletes útikalauzként szolgál.

A weboldal egyik leghasznosabb funkciója mégis az, hogy komplett napi terveket is megoszt a kíváncsi utazóval. Egy napra mennénk Londonba, vagy esetleg egy teljes hétre Balira? Egyik sem gond, hiszen a Google-nek mindkettőre van részletes programajánlata. Miután kiválasztottuk a nekünk tetsző útitervet, hozzáférünk a Google Maps-hez, amelyen minden Google által ajánlott hely meg van jelölve, sőt, részletes leírást is olvashatunk ezekről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Utazások (Trips) menüpont alatt a saját múltbeli és jövőbeli utazásainkat tekinthetjük meg, amennyiben Gmail-es postafiókunkba is megkaptuk a repülőjegy visszaigazolását. A Lehetséges utazások (Potential Trips) menüpontban pedig a Google-kereséseink alapján vannak felsorolva azok az úti célok, amelyek érdekelhetnek bennünket.

Ez az újdonság még a gyakorlott utazóknak is jól jöhet, hiszen rendszerezi a teendőket, de akár egy újabb löketet is adhat ahhoz, hogy elkezdjünk tervezni egy újabb utazást.