Újabb járatát költözteti a londoni központi repülőtérre a Virgin Atlantic, jövő áprilistól már Las Vegas-i járatok kiindulási helye is a Heathrow lesz.

Forrás: Wikimedia Commons

A költöztetéssel párhuzamosan típuscserét is végrehajt a cég a London és a nevadai kaszinóváros közötti útvonalán, a négyhajtóműves Boeing 747-400-asokat 787-9 Dreamlinerekre cserélni le a cég.

A lépéssel hetente 17-re emelkedik a brit főváros és Las Vegas között közlekedő járatok száma, mivel a British Airways a jelenlegi tervek szerint megtartja hetente tízszer közlekedő, Boeing 777-200-assal kiszolgált járatát.

Jövő év októberétől egy új, de a Gatwick reptérről közlekedő járattal már hetente 19-szer lesz elérhető a sivatagi város, a Norwegian Air Shuttle brit leánycégén keresztül megnyitja hetente kétszer közlekedő low-cost járatát – írja a CH Aviation.

Jumbojetek alkonya, problémák a váltótípussal

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Virgin Atlantic vegas-i járatán végrehajtani tervezett típuscsere megegyezik a cég korábban bejelentett terveivel a 747-400-asok kivonásáról, mely szerint 2019-től fokozatosan cserélik majd le a hét ilyen repülőgépüket modernebb kéthajtóművesekre.

A cég kivont Jumbojetjeit modern, új generációs Boeing 787-9 Dreamlinerekkel helyettesíti, ezen gépek hajtóműveivel azonban problémák vannak, amit a Virgin Atlantic sem úszott meg.

Meglévő Dreamliner-flottájukban a hatóságilag elrendelt boroszkópos vizsgálatok több hibás Rolls-Royce Trent 1000-es erőforrást találtak, amelyek így nem üzemelhetnek tovább kereskedelmi forgalomban.

A légitársaság ezért úgy döntött újra forgalomba állítja egy, korábban lekonzervált Airbus A340-600-as repülőgépét, hogy pótolja az ideiglenesen kieső Dreamlinereket, és ne kényszerüljön járattörlésekre.

Azt nem tudni, hogy a 747-esek kivonási ütemén hasonló okok miatt módosítanak-e.

Le kellett állítani néhány 787-9-est (Forrás: Boeing)