Október 31-én, vasárnap lép életbe a téli menetrend, a Schwechaton a válság előtt kínált úti célok mintegy 90 százaléka ismét elérhető, a légitársaságok növelik a járatok számát több útvonalon is.

Az osztrák főváros repterének üzemeltetője lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írja: a 2021-es téli menetrendben szereplő 150 célállomással már a válság előtti kínálat csaknem 90 százalékát lefedik, hiszen 2019-ben 172 volt elérhető.

Több, a járvány miatt felfüggesztett útvonalon is újraindul a forgalom, emellett a légitársaságok több útvonalon növelik a járatsűrűséget.

Az Austrian Airlines 15 év szünet után újra közlekedik majd a mexikói Cancúnba, így a maldív-szigeteki Maléval és az indiai-óceáni Mauritiusszal együtt három egzotikus célállomást kínál. A kanadai Montreálba, valamint az amerikai Chicagóba, New Yorkba és Washingtonba közlekedő hosszútávú járatok egész évben elérhetőek.

Forrás: Vienna Airport

A Wizz Air és a Ryanair összesen 13 célállomással bővíti Bécsből induló járathálózatát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az év végi ünnepi időszakban Marrákes, Ammán, Akaba és Sárm es-Sejk is bekerül
a Wizz Air itteni menetrendjébe, emellett a low-cost légitársaság ismét repül az Eindhovenbe, Harkivba, Kutaiszibe és Gran Canariára, valamint növeli a Tel-Avivba, Kölnbe, Bariba, Tenerifére, Tuzlába és Várnába közlekedő járatai sűrűségét.

A Ryanair kilenc új célállomást szolgál ki (Marseille, Gdansk, Agadir, Lappeenranta, Pisa, Banja Luka, Kassa, Zaragoza és Amman), emellett növeli a járatszámot Stockholm, Brüsszel, Bologna, Nápoly, Kijev, Riga, Tenerife és Billund irányába.

Ismét járatokat indít az osztrák fővárosba a görög Aegean, az Air Serbia újra repül Kraljevóba, a Transavia France Párizs-Orly reptérre, novembertől a Volotea pedig Nantes-ba, a Jet2.com néhány karácsonyi járatot kínál Manchesterből, Birminghamből, Newcastle-ből és Leeds-Bradfordból.

A Pegasus Airlines Ankarába, a Rossiya Szentpétervárra, az Air Cairo Hurghadába, a Corendon Airlines Hurghadába, Izmirbe és Antalyába repül a tél folyamán.

A Sun Express ugyancsak növeli a meglévő járatainak számát Antalyába, a British Airways és az Air France pedig akár napi háromszorosára növeli a London-Heathrow, illetve a Párizs-Charles de Gaulle felé közlekedő járatok számát.

Torontó az Air Canadával, Addisz-Abeba az Ethiopian Airlines-szal, Abu-Dzabi az Etihaddal és Dzsidda a Saudiával lesz elérhető. Az Ethiopian Airlines egyébként növeli a Bécs és Addisz-Abeba közötti járatainak sűrűségét.

Bécsből összesen 7 transzatlanti úti cél érhető majd el, Európán belül pedig 84 nyugat-európai és 41 kelet-európai lesz a kínálatban.

Julian Jäger, a Flughafen Wien AG igazgatótanácsának tagja a közlemény szerint úgy fogalmazott: a téli menetrend óvatosan optimista, a légitársaságok tervei és bejelentései reményt adnak a jövő évre is, az utasszámok jelentős visszaállására számítanak a következő nyári menetrend 2022. tavaszi indulásával.