A nyári menetrend életbe lépésével az Air France is növelte kínálatát, 196 célállomása válik elérhetővé a csúcsidőszakig, a felkínált kapacitás átlagosan a 2019-es szint 90 százaléka lesz.

Öt kontinensen 196 célállomásra repül az Air France a nyári csúcsidőszakban, a járvány előttinél is több járat közlekedik Észak-Amerikába, Afrikába, a Karib-térségbe – közölte a légitársaság lapunkkal.

Az Egyesült Államokba 14 célállomásra hetente 200 alkalommal repülnek az Air France gépei, ez 20 százalékkal több, mint a járvány előtt. Újraindul a Párizs-Orly és New York-JFK közti járat, emellett a Charles de Gaulle (CDG) reptérről is elérhető marad a keleti parti metropolisz.

Légiszövetségi partnerével, a Deltával együtt az Air France június elejétől 1-2 óránként indít járatokat a két város között. Ismét üzemel majd a CDG és Dallas közötti útvonal (heti ötször), és május 4-től szezonálisan újra elérhetővé válik Denver (heti háromszor).

Forrás: Airbus

Európa és Kanada között az Air France kínálja a legnagyobb kapacitást nyáron, az országba közlekedő járatokon a 2019-es szinthez képest negyedével több ülőhely áll rendelkezésre,  május 17-én Párizs és Québec között is elindulnak a járatok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az afrikai célállomások és Párizs között is visszaáll a járvány előtti kínálat, egyebek között napi kétszer lehet eljutni Abidjanba, szezonálisan Zanzibár és Banjul is elérhető lesz.

A Karib-térségben, az indiai-óceáni és csendes-óceáni régióban az alábbi városokba repülhetnek a légitársaság utasai: Antananarivo, Cayenne, Fort-de-France, Havana, Port-Louis, Papeete, Pointe-à-Pitre, Punta Cana, Saint-Denis de la Réunion, Santo Domingo és Saint-Martin.

Ázsiába szinte minden korábban létező útvonalon közlekednek a cég járatai, de a frekvencia egyelőre elmarad a korábbi kínálathoz képest. Ez alól kivétel India, az ország beutazási korlátozásainak enyhítése miatt Delhibe, Mumbaiba, Bengaluruba és Csennaiba is bővült a járatszám.

Fotó: AIRportal.hu

Az európai hálózatban elsősorban a nyaralóhelyek felé bővít az Air France, júliusban és augusztusban 23 szezonális járat indul el, ezzel a járvány előtti szintre emelkedik a felkínált kapacitás.

Három ilyen új célállomás válik elérhetővé CDG-ről: Zákinthosz, Tirana és Tenerife, emellett még több járat közlekedik Ibizára, Palma de Mallorcára és Bariba. Orly-ról Algír (az ország újranyitásától függően) és Tunisz válik elérhetővé. A légitársaság belföldi hálózatában 47 szezonális járat lesz, a Transavia France Orly-ról Brestbe, Biarritz-ba, Montpellier-be, Perpignanba, Pau-ba és Toulonba közlekedik.

Amint korábban megírtuk, az Air France a 2019-eshez képest 70 százalékos kapacitást biztosít a Charles de Gaulle-ról Budapestre a nyári időszakban, azaz naponta átlagosan három járat közlekedik az útvonalon. A foglalási rendszerek adatai szerint egyes napokon 4, míg más napokon 2 járatot kínál a légitársaság a francia és magyar főváros között.