A március 27-től kezdődő nyári menetrendben a 2019-essel megegyezően naponta négy járatot kínál a KLM Amszterdam és Budapest között, az Air France pedig átlagosan a járvány előtti kapacitásának 70 százalékát biztosítja a francia és a magyar főváros közötti útvonalán.

A járvány előtti 2019-es év nyári menetrendjében az Air France és a KLM is heti 28-28, átlagosan napi 4-4 járatot közlekedtetett Budapestre.

A légitársasági csoport lapunk megkeresésére adott válaszában közölte, hogy
a 2022. március 27-től kezdődő nyári menetrendben a KLM-nél visszaáll a járvány előtti kínálat, ez heti 28, azaz napi 4 járatot jelent Amszterdam-Schiphol és Ferihegy között.

Fotó: AIRportal.hu

Az Air France átlagosan 70 százalékos kapacitást biztosít a 2019-eshez képest a párizsi Charles de Gaulle-repülőtérről Budapestre a nyári időszakban, azaz naponta átlagosan három járat közlekedik az útvonalon.

A foglalási rendszerek adatai szerint egyes napokon 4, míg más napokon 2 járatot kínál a légitársaság a francia és magyar főváros között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A Transavia francia leányvállalata hetente három járatot indít Párizs-Orly és Budapest között, ez az összeköttetés a járvány előtt is elérhető volt hasonló kapacitással.

Amint korábban beszámoltunk, a Transavia France újraindítja közvetlen járatait Budapest és Lyon között, a diszkont légitársaság hetente két alkalommal, péntekenként és vasárnaponként repül a két város között Boeing 737-es gépeivel. A lyoni járat egészen az idei nyári menetrendi időszak végéig, 2022. október 28-ig megtalálható a rendszerekben, azonban a nyári csúcsszezonban (július 8-tól szeptember 8-ig) nem foglalható.

A társaság másik útvonala, a nantes-i egyelőre nem érhető el, és a holland Transavia sem tervezi egyelőre a visszatérést a Rotterdam-Budapest útvonalon.

Fotó: AIRportal.hu