Diederik Pent nevezte ki üzemeltetési vezérigazgató-helyettesének a kanadai Westjet légitársaság, a szakember tavaly év végén távozott a Wizz Air üzemeltetésért felelős ügyvezető alelnöki posztjáról.

Diederik Pen a közeljövőben csatlakozik a Calgary központú Westjet csapatához, mint üzemeltetési vezérigazgató-helyettes – jelentette be a légitársaság.

A holland szekember Robert Antoniukot váltja a pozícióban, aki ideiglenesen látta el az üzemeltetési vezérigazgató-helyettes munkakört, és más vezetői munkakörbe kerül a cégnél.

Diederik Pen (Forrás: Wizz Air)

Diederik Pen tavaly decemberben távozott Wizz Airtől, ahol összesen nyolc évet dolgozott. A szakember 2013 januárjában érkezett a magyar gyökerű ultra low-cost légitársasághoz üzemeltetési igazgatóként, majd 2017 áprilisában léptette elő ügyvezető alelnök és üzemeltetési igazgató pozícióba a Wizz Air Holdings.

Az 1994-ben alapított Westjet jelenleg Kanada második legnagyobb légicége az Air Canada nemzeti légitársaság után. Száztíz gépes flottájában Boeing 737 NG és MAX sorozatú repülőgépek, valamint Boeing 787-9 Dreamlinerek teljesítenek szolgálatot, utóbbiból egyelőre hat példány.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ed Sims, a Westjet vezérigazgatója az elmúlt hetekben jelentette be, hogy az év végén távozik a légitársaságtól, utódja keresése már folyamatban van.

Forrás: Westjet