Az Easyjettől és a Vuelingtől érkezik két új szakember a Wizz Airhez, Diederik Pen üzemeltetésért felelős ügyvezető alelnök pedig távozik a csoporttól.

Robert Carey 2021. június 14-től egy újonnan létrehozott kulcspozícióban, elnökként csatlakozik a Wizz Air felsővezetői csapatához. A szakember a vezérigazgató irányítása alatt felügyeli majd az üzemeltetési és kereskedelmi területeket, hozzá tartozik majd az üzleti stratégia, a növekedés, a költségkontroll, emellett az üzemi eredményekért és a versenyképességi stratégiáért felel majd.

Carey amerikai-francia kettős állampolgár, húsz éve dolgozik a légiközlekedésben, 2017-től az Easyjet kereskedelmi és stratégiai vezérhelyettese volt.

Korábban dolgozott az America West Airlinesnál és a Delta Airlinesnál, majd egy évtizeden keresztül partnerként tevékenykedett a McKinsey and Company amerikai üzleti tanácsadó cég csapatában.

Távozik a Wizz Airtől Diederik Pen eddigi ügyvezető alelnök és üzemeltetési igazgató,
aki 2017 áprilisa óta töltötte be ezt a pozíciót, de összesen nyolc évet dolgozott a Wizznél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Illusztráció. (Forrás: Wizz Air)

Helyére Michael Delehant érkezik 2021. április 1-jén az ügyvezető alelnök és üzemeltetési igazgató pozícióba. Ő szintén tagja lesz a felsővezetői testületnek, júliusig közvetlenül Váradi Józsefnek, de azt követően Robert Carey elnöknek jelent majd.

Delehanthoz a Wizz Air-csoporthoz tartozó összes önálló légi üzemeltetői engedéllyel rendelkező légitársaság üzemelési tevékenységével és teljesítményével összefüggő vezetői feladatok tartoznak majd, összhangban a hatósági, biztonsági követelményekkel, valamint felelős lesz a pénzügyi tervezésért és a vállalatnál alkalmazott eljárásokért.

Delehant amerikai állampolgár, két évtizedes légitársasági vezetői tapasztalattal rendelkezik, kiemelten a stratégiaalkotás és vállalatok átalakítása terén. A szakember a Vuelingnél stratégiai és hálózati vezérhelyettes volt, de korábban hosszú éveken keresztül dolgozott az amerikai Southwest Airlinesnál.