Frissítette a légiutas-kísérőknek szóló ajánlását a Kínai Polgári Repülési Hatóság, és ezek között már nehezen betartható intézkedések is szerepelnek, ugyanis a fedélzeti mosdók használatának mellőzését is kérték. De a szervek megoldást is kínáltak a helyzetre.

A Bloomberg gazdasági hírügynökség számolt be arról, hogy a kínai hatóság bővítette az ajánlását, amely mostanra 38 oldalasra hízott, és mindegyik a koronavírus terjedését hivatott gátolni.

A légiutas-kísérőknek eddig is kötelező volt a maszk, a védőruha és kétrétegű gumikesztyű viselése egyes járatokon, most azonban a hatóság azt javasolja, hogy a személyzet ne használja a mosdót azokon a charter járatokon, amelyek olyan régiókba repülnek, ahol a fertőzöttek száma egymillió lakosra vetítve meghaladja az ötszázat.

A hatóság szerint a fedélzeti mosdók használatának mellőzésével is csökkenthető a fertőzésveszély, a légiutas-kísérőknek pedig eldobható pelenka viselését javasolják, bár ez nem kötelező.

Fotó: AIRportal.hu

A teljes menetfelszerelés az új ajánlás szerint a pelenkán kívül védőruhából, maszkból, védőszemüvegből, dupla gumikesztyűből, sapkából, valamint cipővédőből áll.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatok fedélzetét a hatóság több területre osztotta, amelyeket függönyökkel kell leválasztani egymástól, az utolsó három sor pedig vészhelyzeti karanténzóna, ahová a repülés közben tüneteket mutató személyeket különítik el.

A kínai légiközlekedési piac tartja magát a világon a legjobban, mert bár a nemzetközi járatok még jócskán elmaradnak a járvány előtti szinthez képest, a belföldi forgalom már helyreállt, sőt meg is haladja a tavalyi szintet. Hivatalosan Kínában április óta egyetlen nap sem volt, amikor meghaladta volna a százat az új fertőzöttek száma.