A KLM-et választotta a rendelkezésre álló adatok alapján a világ legpontosabb légitársaságának a FlightStats szaklap a nagy nemzetközi légicégek sorában, de az élmezőnyben ott van az Iberia, és az Austrian is az európaiak közül.

A KLM egyik Boeing 737-ese Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A KLM egyik Boeing 737-ese Budapesten. (Fotó: AIRportal.hu)

A tanácsadással és adatgyűjtéssel is foglalkozó szakportál honlapján elérhető összesítés szerint a világ legpontosabb légitársaságai a KLM után az Iberia, a JAL Japan Airlines, a Qatar Airways, az Austrian Airlines, az ANA All Nippon Airlines, a Singapore Airlines, a Delta, a TAM és a Qantas voltak 2016-ban.

Az összesítés szerint a KLM járatainak 88,53 százaléka volt pontos, de a verseny az élmezőnyben rendkívül kiélezett volt, századok döntöttek csak egy-egy helyről. A második helyezett Iberia 88,18 százalékos eredménnyel zárt, de a tizedik Qantas is 84,30 százalékot teljesített.

A Flightstats idén különválasztotta a nemzetközi légitársaságok teljesítményén belül az úgynevezett mainline légicég teljesítményét, vagyis azon járatok pontosságát is külön vizsgálták, amelyeket nem regionális partner, vagy leányvállalat repült. Ebben a listában a nagy nemzetközi, hálózatos cégek között az első szintén egy európai társaság, az Iberia lett, a top 10 szereplői azonban az előző listához képest nem változtak, csak a sorrend módosult némiképp.

Különböző kategóriákat is hirdetett a szakportál, a legpontosabb légiszövetségnek a oneworld bizonyult 81,19 százalékos teljesítménnyel, Észak-Amerikában az Alaska Airlines lett a legpontosabb, Európában az Iberia lett az első, de szorosan követi őt az Austrian és a Lufthansa. Ázsia-Óceániában a JAL volt a nyerő, míg a Közel-Kelet és Afrika régiót a Qatar Airways vitte el. Dél-Amerikában a Copa Airlines vitte a prímet, a diszkontok között pedig az Iberia Express nyert.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A különböző kategóriákban különböző elvárásoknak ellett megfelelni, de általánosságban elmondható, hogy az összes járat legalább 80, de a legtöbb kategóriában 90 százalékáról adattal kellett rendelkezni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!