Megállapodást kötött a ver.di szakszervezettel a Eurowings, így a Lufthansa-csoport fapadosánál folytathatják pályafutásukat a más leánycégektől kirúgott légiutas-kísérők.

A ver.di honlapján olvasható közlemény szerint a Eurowings a nyári csúcsidőszak előtt 130 légiutas-kísérőt vesz fel, mert az előrejelzések, illetve a várakozások alapján nyáron a turisták újra repülni fognak. A forgalom bővülésével a cég még több szakember felvételét tervezi.

A szakszervezettel kötött kollektív megállapodás értelmében a korábban a Germanwingsnél és Sun Expressnél dolgozó légiutas-kísérők a Eurowingshez mehetnek, és az eddig ott munkával töltött éveiket beszámítják a fizetés megállapításakor.

A közlés szerint így nem csak a korábban elbocsátott, de a kirúgás által veszélyeztetett munkavállalók kapnak lehetőséget arra, hogy a diszkont cégnél folytathassák munkájukat, de munkatapasztalatukat figyelembe veszik a bérezésnél is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Számukra a felvételi eljárás is egyszerűbb, mint a cégen kívüli jelentkezőknek, a foglalkoztatás módja lehet teljes vagy részmunkaidős egyaránt, ennek elbírálásánál a dolgozói igényét is figyelembe veszik.

A kollektív szerződés jövő év június 30-ig érvényes.

A Eurowings 100 gépes flottával rendelkezik, Düsseldorfban, Hamburgban, Berlinben, Stuttgartban és Kölnben is piacvezető társaság, a közlemény szerint jelenleg mintegy 3000 embernek ad munkát.

A Lufthansa korábban már jelezte, hogy nagyobb leépítésre kell számítani a csoport légitársaságainál idén. A lapunknak küldött tájékoztatás szerint a létszám 2021 végén a korábbi terveknek megfelelően 100 ezer főre csökken. A járvány előtt a cég 138 ezer embernek adott munkát.