A következő év végéig további 10 ezer embert bocsát el a Lufthansa Németországban, ezzel összesen 39 ezerre emelkedik az elküldött dolgozók száma a cégcsoportnál.

A Reuters szerint a Bild am Sonntag belsős információira hivatkozva azt írta, a Lufthansa leányvállalatai, a Eurowings, a Swiss, az Austrian és a Brussels Airlines is jelentett már be létszámcsökkentést, a teljes csoport idén év végéig 29 ezerrel csökkenti a dolgozói létszámot.

Forrás: Lufthansa Group

Az elbocsátásokat jövőre a Lufthansa folytatja, az anyalégitársaságtól származó információk szerint Németországban mindezeken felül további 10 ezer embert küld el a vállalat. Emellett a múlt héten fejeződött be az LSG catering-cég eladása, ott 7500-an dolgoznak.

A leépítést és az érintettek számát a társaság egyik szóvivője az AIRportal.hu-nak megerősítette, elmondása szerint a csoport létszáma 2021 végén a korábbi terveknek megfelelően 100 ezer főre csökken.

Mint arról korábban beszámoltunk, a korábban mintegy 139 ezer embert foglalkoztató Lufthansa-csoport 9 milliárd eurós állami támogatást kapott, hogy kihúzza a krízis végéig, jelentések szerint ennek harmadát már felhasználta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Carsten Spohr vezérigazgató korábban azt mondta, 27 ezerrel többen dolgoznak a cégnél, mint amennyit a jelenlegi helyzet kívánna. A szakszervezeteknek viszont megígérte, hogy a fizetéscsökkentésért cserébe nem lesz újabb, nagy arányú létszámleépítés, és ezt az érdekképviseletek el is fogadták.