Ne lepődjünk meg, ha iPadeken látjuk pötyögni a Lufthansa légiutaskísérőit a repülőgépek fedélzetén, nem játszanak, vagy chatelnek unalmukban, hanem a munkájukat végzik.

A Home gomb megnyomása után máris egész digitális világ tárul fel a felhasználó előtt. Egyetlen pöccintés a felületen, és a rendszer egy sárga alkalmazáshoz navigál. A „Lufthansa crewFlight” alkalmazásban gyorsan megnyílik az ülésterv, és a kabinszemélyzet rengeteg információhoz jut a következő járat utasairól.

E héttől a Lufthansa 20 ezer légiutas-kísérőt szerel fel iPad Minivel.

Forrás: Lufthansa | © AIRportal.hu

Forrás: Lufthansa

A kabinszemélyzet a következő néhány hétben folyamatosan kapja kézhez a kabinba szánt mobil eszközöket (cabin mobile device, CMD).

A termékbevezetés fontos és – mindenekelőtt – látványos lépés a Lufthansánál a digitalizáció évének programjában. Az ún. elektronikus pilótatáskát 2015 eleje óta 4300 pilóta használja a repülés megtervezésére és operatív feladatokra a pilótafülkében. Akkoriban a kabinszemélyzet vezetői is táblagépet kaptak, és a kedvező tapasztalatoknak köszönhetően most ezt terjesztik ki a teljes kabinszemélyzetre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A CMD segítségével a kabinszemélyzet a fedélzeten szükséges összes adathoz hozzáfér, eléri a szerviz-kézikönyveket, a szervizelési ütemterveket, és könnyen ellenőrizheti a tervek változását.

A CMD a papírmentes munkavégzés előhírnökeként egyszerűsíti a meglévő folyamatokat, hogy a személyzetnek több ideje maradjon az utasok kiszolgálására.

Ráadásul az új táblagépek a fedélzeti munkatársakkal folytatott kommunikációt is nagymértékben megkönnyítik.

A CMD-projekt a jelenleg zajló OPSession nagyszabású átalakítási program része, amelynek célja a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines működésének további digitalizálása. A nem irodai munkavállalókat a program keretében mobileszközökkel szerelik fel, hogy így még jobban és még személyre szabottabban tudjanak reagálni az utasok igényeire.