Július 5-től heti 14 járatra bővít Párizs-Charles de Gaulle és Budapest közötti útvonalán az Air France, a légitársaság több szezonális és új útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a forgalmasabb, nyári időszakban az Air France bővíti a kínálatát a magyar főváros felé.

Párizsból a Liszt Ferenc-repülőtérre jelenleg heti négy járat közlekedik, a kínálat fokozatosan bővül a csúcsidőszakra, így július 5-től augusztus végéig már heti 14 járat lesz.

Fotó: AIRportal.hu

Az Air France emellett bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét, és hamarosan a hosszútávú járatokét is közzéteszi. Összesen 80 szezonális járat indul, ezek közül 14 új útvonal lesz európai és észak-afrikai célállomásokra.

  • Párizs-Orly-ról május 31-től Bari, június 28-tól pedig Ibiza és Algír is elérhetővé válik.
  • Charles de Gaulle-ról július 5-től Tangerbe, Agadirba, Monasztirba, Máltára, Gran Canariára, Korfura és Rodoszra is indulnak járatok.
  • A marseille-i repülőtérről június 26-tól Cataniába, július 19-től Korfura is el lehet jutni.
  • Nizzából június 28-tól indul két új járat, London és Tunisz válik elérhetővé.

Az Air France összesen 41 szezonális járatot üzemeltet majd a csúcsidőszakban a belföldi hálózatán, ebből nyolc új összeköttetés lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
  • Június 5-től a Charles de Gaulle-repülőtérről Korzika fővárosába, Ajaccióba indulnak járatok, emellett Calvi és Figari is elérhetővé válik.
  • Június 25-től Perpignanból Brestbe, Strasbourgba és Nantes-ba is lehet majd repülni.
  • Szintén aznaptól Biarritz-ból Caenbe indulnak járatok.

A meghirdetett menetrend az utazási korlátozásokra vonatkozó szabályok módosulásával változhat. A koronavírus-járvány kezdte óta az Air France folyamatosan az egészségügyi helyzethez igazítja a kínálatot.

Az Air France jelenleg minden jegyár-kategóriában biztosítja az ingyenes átfoglalást, módosítást, illetve teljes visszatérítésre jogosító vouchert ajánl fel az utazást lemondóknak. Ha a járatot a légitársaság törli, akkor az utas átfoglalást kérhet egy későbbi járatra, teljes visszatérítést kérhet, vagy visszatérítésre is jogosító kupon formájában is megkaphatja a jegy árát.