Együttműködési megállapodást írt alá a Wizz Air és a Magyar Paralimpiai Bizottság, a magyar csapat tagjait a Wizz Air hivatalos partnerként szállítja a párizsi paralimpiai játékokra.

A paralimpikonok menetrend szerinti járatokkal utaznak majd az augusztus 28. és szeptember 8. között megrendezett versenyekre, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

A Magyar Paralimpiai Csapat támogatása mellett a Wizz Air a megszokottnál is több járatot üzemeltet majd Budapest és a Párizs-Orly repülőtere között, hogy a lehető legtöbb szurkoló tudja élőben is átélni a rangos sporteseményt.

Fotó: AIRportal.hu

„Öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan nemzetközi szinten is meghatározó légitársaság, mint a Wizz Air értéket lát a parasportban, és megkülönböztetett figyelmével repít el bennünket Párizsba. A támogatás és az utazásunk megkönnyítése mellett a parasportolók láthatóságának növeléséhez is hozzájárul ez az együttműködés, ami legalább ugyanolyan felbecsülhetetlen értékkel bír. Ötven nappal járunk a párizsi paralimpia megnyitója előtt, a Magyar Paralimpiai Csapat jelenleg 36 fős. Célunk a tokiói sikerek megismétlése lesz a francia fővárosban, amelyhez ezúton is köszönjük a Wizz Air Hungary támogatását!” – mondta el Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

„Büszkeség számunkra, hogy a Magyar Paralimpiai Csapat tagjai is velünk repülnek ezen az izgalmas, rangos sporteseményekkel teli nyáron. A sport még akkor is csapatmunka, ha valaki egyénileg végzi, hiszen a támogatók, segítők mindig ott vannak a háttérben. Örülünk, hogy mi is hozzátehetünk magyar sportolóink sikereihez akár egyénileg, akár csapatban indulnak a versenyszámokban. Bízunk benne, hogy minél több utasunk tart járatainkkal Párizsba augusztus végétől, mikor kezdetét veszik a paralimpiai játékok, és a helyszínen szurkolnak az emberfeletti teljesítményt nyújtó sportolóinknak” – mondta Radó András, a Wizz Air kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.